6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStrăzile de pământ sunt asfaltate abia acum la Motru

Străzile de pământ sunt asfaltate abia acum la Motru

Asfaltările la Motru se reiau de săptămâna aceasta. Conform primarului Cosmin Morega, este asfaltările au loc în Programul „Anghel Saligny”.

S-a lucrat o lună de zile anul trecut, însă lucrările au fost sistate ca urmare a vremii potrivnice. În week-end constructorul a readus utilajele pe străzile care vor fi modernizate și de luni vor fi demarate lucrările. Lungimea totală a străzilor modernizate este de peste 2 kilometri.

„Avem licitația finalizată și constructorul stabilit de anul trecut. S-a și lucrat circa 4 săptămâni anul trecut, dar vremea nu a mai permis și s-a sistat. Acum este ordin de reluare a lucrărilor pe 4 martie. Au adus utilaje pe 7 străzi din oraș. Sunt străzi de pământ unde am mai făcut balastare. Nu au fost modernizate niciodată. Sunt străzile: Lacului, Prelungirea Teiului, Dafinului, Salciei, dar și alte străzi din zona Sălii de Sport din Motru. Finanțarea este asigurată din 2023. Este alocată suma de 13 milioane de lei. Vor fi asfaltări de străzi, de alei, realizate rigole, accese la gospodării, șanțuri, bordure, marcaje, semen de circulație, trotuare. Mai sunt și zone în care trebuie să fie făcute excavații și făcute umpluturi. Așadar se va lucra indiferent dacă va ploua. Temperaturile au crescut și oamenii pot sta pe șantiere”, a menționat Cosmin Morega, edilul din Motru.

Citește și: Unul din cei mai mari angajatori din Gorj renunță la zeci de salariați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS