16.4 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSimpozion educațional dedicat științelor vieții, la Târgu Jiu

Simpozion educațional dedicat științelor vieții, la Târgu Jiu

Un simpozion educațional dedicat științelor vieții va avea loc în premieră la Târgu Jiu. Astfel, Simpozionul județean „Științele Vieții” -ediția I, se va desfășura în data de 7 iunie, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.

Tema simpozionului este: „Integrarea fizicii, chimiei și biologiei în înțelegerea fenomenelor naturii”. Scopul simpozionului este relansarea științelor implicate în explicarea fenomenelor naturii prin stimularea creativităţii ştiinţifice şi tehnice a elevilor şi învăţarea creativă în şcoală, încurajând elevii să-şi dezvolte modele proprii de explorare, investigare şi exprimare, prin intensificarea relaţiilor de colaborare între instituțiile de învățământ.

Se mai are în vedere promovarea relaționării și cooperării între școli pentru dezvoltarea competențelor de bază în știință și tehnologie. Îmbunătățirea relațiilor de colaborare și cooperare între factorii implicați în formarea și dezvoltarea tinerei generații. De asemenea, se propune valorificarea și promovarea potențialului creativ și inovator al cadrelor didactice prin exemple utile dezvoltării durabile a României – în context european.

Obiectivele proiectului

Conform organizatorilor, obiectivele evenimentului sunt:

  • atragerea personalului didactic către standardele europene ale educaţiei;
  • promovarea ştiinţifică şi pedagogică a personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  • promovarea unor metode moderne, centrate pe elev, în procesul instructiv-educativ;
  • conştientizarea importanţei disciplinelor de învăţămant în dezvoltarea personalităţii elevilor.
  • îmbunătăţirea activităţii educaţionale prin schimbul informaţional,
  • descoperirea nevoilor, preocupărilor și preferințelor elevilor,
  • valorificarea potențialului creator al copiilor,
  • promovarea învățării de calitate și activității de cercetare/experimentare și valorificarea acestora în spaţiul comun al ştiinţelor. „Dirijarea elevilor spre a identifica căile, de a descoperi şi investiga fenomene fizice în corelaţie cu cele din chimie, biologie, geografie, matematică, din natură şi practică; Dezvoltarea capacităților de comunicare, lucrul în echipă; Dezvoltarea capacităților de relaționare, analiză, sinteză și a gândirii logice; Implicarea cadrelor didactice și elevilor în realizarea schimburilor de experiență, participarea la concursuri”, potrivit ISJ Gorj.

Grupul țintă este reprezentat de cadrele didactice din învățământul preuniversitar: respectiv profesorii de fizică, biologie și chimie, precum și elevii. Finanţarea proiectului va fi realizată cu sprijinul Asociației Profesorilor de Științe din Județ. Sesiunea de comunicări științifice pentru cadre didactice se va finaliza cu publicarea unei reviste de specialitate.

Citește și: Manifestări în memoria sculptorului Constantin Brâncuși

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS