16.4 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean Târgu Jiu angajează doi medici specialiști în boli infecțioase

Spitalul Județean Târgu Jiu angajează doi medici specialiști în boli infecțioase

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are nevoie de urgență de completarea posturilor de medici în specialitatea boli infecțioase.

Posturile sunt disponibile la nivelul Secției Boli Infecțioase de la Pasarelă. Sunt scoase la concurs două posturi vacante de medic specialist. Un post este de medic specialist în specialitatea boli infecțioase și al doilea post este pentru un medic rezident anul V în specialitatea boli infecțioase tot la Secția Boli Infecțioase. Până în data 20 martie candidații pot depune dosarele cu actele necesare. De asemenea, în data de 28 martie va avea loc proba scrisă a concursului, iar pe 2 aprilie este programată proba practică. Rezultatele finale vor fi anunțate în prima decadă a lunii aprilie.

Specialist pentru combaterea infecțiilor nosocomiale

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și-a propus să încadreze până luna viitoare un specialist în epidemiologie. Este vacant un post pentru un medic rezident în specialitatea epidemiologie, la Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Actului Medical, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Candidații pot depune dosarele până în data de 20 martie. Pe 28 martie este programată proba scrisă a concursului, iar pe 2 aprilie proba scrisă. Este de amintit că la nivelul unității medicale va fi disponibilă o finanțare de 26,2 milioane de lei pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean Târgu Jiu.

Titular al contractului este Consiliului Județean Gorj care are în vedere dotarea cu echipamente cu ajutorul fondurilor prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea proiectului este de 26.287.537 milioane de lei și implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare, respectiv infecțiile nosocomiale.

Printre acestea, se numără:

  • sisteme de filtrare a aerului,
  • roboți pentru dezinfecție,
  • lămpi și dispozitive UV,
  • unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale,
  • cameră mobilă pentru izolare a pacienților cu risc infecțios,
  • sterilizatoare,
  • sistem de identificare și antibiogramă,
  • sistem digital de măsurare a gradului de igienă.

Citește și: Buget de 48,5 milioane de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS