Serviciul Județean al Salvamont din cadrul Consiliului Județean Gorj va beneficia de luna viitoare de o ambulanță performantă. Va fi o autospecială achiziționată de la un producător din afara țării. În momentul de față, vehiculul se află în faza de pregătire și de asigurare a dotărilor standard în ceea ce privește ambulanțele folosite în zona submontană și montană.
Gorjul va beneficia astfel de luna viitoare de un astfel de vehicul de ultimă generație cu toate dotările corespunzătoare. Va fi un vehicul cu tracțiune integrală, menit să facă față pe teren accidentat și cu dotări corespunzătoare pentru monitorizare și prim-ajutor.
„Este dotată cu toate echipamentele necesare pentru salvare. Un vechiul nou care va intra în dotarea Salvamont Gorj. Din luna aprilie o vom avea la dispoziție și personalul nostru specializat în salvare montană și nu numai o va avea la dispoziție. Va fi un vehicul de care avem mare nevoie pentru că vechile ambulanțe au deja o vechime. Va avea toate dotările necesare și va fi de mare ajutor pentru victimele din zona montană și de peste tot pe unde o să fie nevoie de noi”, a menționat Sabin Cornoiu.
Se refac marcajele pe traseele din munții Gorjului
Serviciul Public Județean al Salvamont, din cadrul Consiliului Județean Gorj, va demara în perioada următoare acțiunile de verificare a traseelor montane. La nivelul județului Gorj sunt monitorizate zeci de trasee montane mari și mai multe poteci. Acestea sunt folosite de către turiști în perioada primăvară – toamnă.
Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Județean al Salvamont Gorj, a declarat că vor fi refăcute marcajele cu vopsea, acolo unde este nevoie. Vopseaua a mai fost împrospătată în anii trecuți. În perioada de iarnă, cu precipitații mai multe, marcajele se mai degradează.
„Se va interveni punctual acolo unde va fi nevoie. Turiștii au toate trasele marcate, dar an de an acționăm și facem verificări, să nu fie zone cu probleme. Mai sunt și stâlpi care trebuie să fie îndreptați sau înlocuiți. Se mai freacă animalele sălbatice de ei. Vedem și starea potecilor. Poate mai sunt zone unde unde pământul s-a rupt și trasele trebuie refăcute sau modificate. Sunt mulți turiști care fac trasee în zona montană și submontană a Gorjului și totul trebuie să fie pregătit. Le stăm la dispoziție inclusiv cu asistență de specialitate. Ne pot căuta inclusiv când intră pe un anumit traseu și putem să îi monitorizăm permanent, dacă doresc acest lucru. Putem să le monitorizăm deplasarea în zonele montane și să îi contactăm, dacă apar probleme. Depinde fiecare de ce are nevoie, noi suntem pregătiți”, a declarat Sabin Cornoiu.
Citește și: Cod galben de viscol, ploi și vânt puternic până deseară