19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTermocentrala Ișalnița e din nou oprită

Termocentrala Ișalnița e din nou oprită

Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost din nou oprită.

Nu se mai produce energie electrică și salariații nu știu ce se va întâmpla în săptămânile și în lunile următoare, dat fiind faptul că în ultimele zile au fost luate și câteva măsuri controversate legat de personal. Aproximativ 80 de salariați, din cadrul Minprest Serv Rovinari și care prestau activități pentru Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, nu mai lucrează în momentul de față. Activitatea acestora a fost sistată din data de 1 aprilie. Unii au intrat în concediu de odihnă și alții sunt în concediu fără plată. Prin urmare, sunt șanse reduse să revină prea curând la locul de muncă. Este vorba în special de tineri care sperau să fie preluați de la Minprest Rovinari, prestatorul de servicii al Complexului Energetic Oltenia și să fie încadrați la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița.

Au prelungit contractele pensionarilor

Dacă pentru cei 80 de salariați ai Minprest Serv care prestau în sectorul descărcări cărbune nu au fost găsite soluții de continuare a activității, pentru pensionarii din termocentrală a fost luată decizia de prelungire a contractelor. Prin urmare, toți cei încadrați ca pensionari vor mai lucra încă o lună la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, deși au în prezent un venit, pensia, din care să trăiască. La aceasta se adaugă și salariul de angajat al Complexului Energetic Oltenia.

Cu toate că Bugetul de Venituri și Cheltuieli ai CEO nu este unul satisfăcător, în continuare compania păstrează circa 100 de pensionari la Termocentrala de la Ișalnița, deși aceasta nu funcționează. Aproape o treime din personalul sucursalei electrocentrale de la Ișalnița este reprezentat de pensionari.

Prognozele pentru perioada următoare nu sunt deloc optimiste. Se are în vedere o repornire a unui cazan al blocului energetic numărul 7, care mai există la Ișalnița, pentru a goli complet cărbunele din depozitul termocentralei. Astfel, se pune la cale o perioadă mai lungă de inactivitate.

Citeşte şi: Târgu Jiu: A fost pus în funcțiune noul sistem de iluminat public în zona centrală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS