4 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjContract Colectiv de Muncă de la CEO, în verificări la ITM

Contract Colectiv de Muncă de la CEO, în verificări la ITM

Noul Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia trebuie depus săptămâna aceasta la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Documentul negociat între sindicate și administrație va fi definitivat în aceste zile. Negocierile sunt practic la final. Vineri Contractul Colectiv de Muncă va trebui să fie depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în vederea verificărilor cu privire la respectarea legislației muncii. Documentul trebuie să fie în acord cu ultimele modificări legislative. După ce va fi înregistrat la ITM Gorj, Contractul Colectiv de Muncă va intra în vigoare, începând cu data de 1 aprilie. Creșterile de venituri se vor reflecta în salariul din luna mai. Noul Contract Colectiv de Muncă prevede un adaos salarial de 1.200 de lei brut, un fond de promovare, precum și includerea unor sporuri în salariul de bază

Ultimul mare CCM de la CEO

Va fi ultimul mare Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia. Acesta va fi valabil până în aprilie 2026 și vizează peste 9.100 de angajați. În 2026, la CEO se anunță că vor mai rămâne numai 4.500 de mineri și energeticieni. Complexul Energetic Oltenia și-a propus să închidă o serie de cariere miniere și să efectueze lucrările de ecologizare prevăzute de lege.

Măsurile de restructurare care vizează închiderea sau conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare. Pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică.

Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității.

La Complexul Energetic Oltenia vor mai rămâne după 2026 grupurile energetice numerele 4 și 5 de la Rovinari și 5 de la Turceni, toate în rezervă de capacitate. De asemenea, din 10 cariere miniere, vor rămâne 4 după 2026, în capacitate rezervată:

  • Cariera Jilț Nord, care se va închide în 2027;
  • Cariera Pinoasa care se va închide în 2030;
  • Cariera Roșiuța care se va închide în 2029;
  • Cariera Roșia care se va închide în 2030.

Tot din 2026 activitatea pe cărbune va fi inclusă într-o Filială pe Lignit.

Citește și: Încă o săptămână fără apă caldă la Motru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS