-1.5 C
Craiova
joi, 23 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjObținerea autorizației de construcție la Bumbești-Livezeni

Obținerea autorizației de construcție la Bumbești-Livezeni

O vizită de lucru și discuții cu autoritățile pentru obținerea autorizației de construcție la Bumbești-Livezeni a avut loc la sfârșitul lunii aprilie.

Oficialii Hidroelectrica și ai Ministerului Energiei au mers în Gorj ca să convingă autoritățile locale să dea autorizație de construcție pentru o hidrocentrală care este 90% gata.

Secretarului de stat în Ministerul Energiei, Marius Negru, s-a aflat la amenajarea Hidroelectrica de la Bumbești Livezeni. Acesta a fost însoțit de Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, de Marius Grecu -Inginer Șef Uzină la Târgu Jiu, precum și de alți reprezentanți locali ai companiei.

Scopul demersului a fost acela de a pune în acord părțile implicate și de a accelera procesul de autorizare.

Au participat:

  • Cosmin Popescu, președinte Consiliul Județean Gorj,
  • Alexandru Camui, arhitect șef Consiliul Județean Gorj,
  • Marin Șerban, director al Administrației Parcului Național Defilul Jiului,
  • Bogdan Lazie, director direcția avizări DRDP Timișoara,
  • Gheorghe Enache, consilier Ministerul Energiei,
  • Nica Alexandru și Lucian Raban – Rețele Banat.

Reamintim că, în cazul proiectului AHE Bumbeşti – Livezeni, Curtea de Apel Bucureşti a admis în data de 14 decembrie 2017, recursul unor ONG-uri de mediu şi a anulat autorizaţiile de construire emise de consiliile judeţene din Hunedoara şi Gorj, decizia fiind definitivă, deși lucrările erau realizate deja în proporție de cca. 90%.

Punerea în funcțiune a amenajării este astăzi posibilă în condițiile declarării proiectului  ca fiind de utilitate publică și interes național, printr-o Hotărâre de Guvern emisă în acest an. Finalizarea proiectului va asigura injectarea în SEN a unei cantități de energie electrică curată de circa 259 GWh/an. Energie va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii și va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an.

Citește și: Reguli noi pentru accesul pe plajele din Grecia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS