Administrația și sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia încă mai au de stabilit câteva capitole importante în ceea ce privește veniturile minerilor și energeticienilor.
Prin Contractul Colectiv de Muncă a fost stabilită indexarea salarială cu 1.200 de lei brut per salariat. De asemenea, toate sporurile au fost incluse în salariul de bază. Este o premieră în istoria companiei. Tot o premieră este și eliminarea claselor de salarizare. Acest lucru ar putea să genereze dezechilibre salariale. Este motivul pentru care va fi nevoie de un fond de armonizare salarială.
Prin intermediul acestuia se va încerca eliminarea dezechilibrelor salariale între angajați cu același loc de muncă și vechime similară. Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia se vor întâlni în cadrul unei ședințe a Comisiei Mixte după sărbătorile pascale.
Se întâlnesc marți
Discuțiile vor avea loc pe 7 mai de la ora 11.00, la sediul Sucursalei Miniere din Târgu Jiu. Ordinea de zi își propune identificarea și aprobarea criteriilor de atribuire a fondului de promovare/armonizare salarialä, corespunzätor unei valori medii brute de 200 lei per salariat.
Fondul de promovare a fost prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă în limita unui cuantum de 200 de lei brut pentru fiecare angajat. Până în momentul de față, cei peste 9.000 de mineri și energeticieni de la nivelul CEO își au garantate drepturile în următorii ani, adică până în luna mai 2026. Cert este însă că, potrivit Planului de restructurare și decarbonare, la CEO toate grupurile energetice și carierele miniere ar trebui să intre în rezervă și să mai rămână numai 4.500 de salariați, adică jumătate din câți sunt în momentul acesta.
Citește și: Peste 9.000 de angajați ai CEO revin la lucru, deși producția de energie este în avarie