0.6 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO face prețul pentru cota cărbune oferită salariaților

CEO face prețul pentru cota cărbune oferită salariaților

Angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor beneficia și în acest an de cărbune pentru încălzire.

Astfel, sunt luate măsuri la nivelul Complexului Energetic Oltenia pentru acordarea cotei de cărbune. Compania energetică asigură an de an 10 tone de cărbune la un preț preferențial angajaților care depun cereri. Peste jumătate dintre angajați au depus anul trecut solicitări scrise. Fiecare salariat a primit o cantitate de 10 tone de lignit. Acesta trebuie să fie utilizat numai pentru încălzirea în perioada de iarnă și nu trebuie să fie vândut.

În acest sens, angajații sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere că nu vor valorifica lignitul primit de la Complexul Energetic Oltenia sub prețul pieței. În momentul de față, administrația companiei energetice face demersuri pentru a stabili prețul la care cărbunele va fi oferit minerilor și energeticienilor, precum și terților.

Cea mai ieftină încălzire pentru angajații CEO

Cota de cărbune este un drept prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Anul acesta angajații vor avea inclusă în salariul de bază prima care se acorda pentru cota de cărbune. Ulterior, angajații vor putea depune cereri și vor primi cărbune din punctele de încărcare. Lignitul va fi achitat în patru rate salariale.

Pe lângă cele 10 tone prevăzute în mod normal, se va putea solicita o cantitate de încă 2 tone, însă la prețul stabilit pentru terți, nu la cel preferențial.

„Cota de cărbune este în salariul de bază. Se face prețul pentru terți să fie stabilit un preț comparativ cu acesta și prețul intern de producție. Nu poate fi oferit cărbune la prețul de producție. Se mai pune ceva. Se achită impozit. Este un venit. Să nu se considere ajutor. Sper ca prețul să fie mai mic decât la terți. După ce se stabilește prețul, se elaborează Regulamentul și se pot depune cereri. Sper ca din iunie să înceapă. Este cea mai ieftină posibilitate de încălzire în momentul de față pentru cei caret folosesc lignit pentru centrale sau sobe. Nu mai trece nimeni prin iarnă cu un asemenea preț. Dacă începe depunerea și ridicarea cotelor din vară, nu se va mai ajunge în luna decembrie, cum s-a mai întâmplat și au fost probleme.”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Citește și: Gorj: Centrale pe lemne la districtele drumarilor din zonele izolate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS