28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaAviz pentru includerea Ansamblului „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial al UNESCO

Aviz pentru includerea Ansamblului „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial al UNESCO

Ultima comisie de specialitate raportoare UNESCO a dat aviz favorabil pentru includerea Ansamblului „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu în Patrimoniul Mondial monitorizat de forul respectiv. Anunțul a fost făcut joi de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Festivitatea de înmânarea a distincției de includere a Ansamblului, realizat de Constantin Brâncuși, în Patrimoniul Mondial al UNESCO va avea loc la Mumbai, în India, în luna iulie.

Calea Eroilor are 1,3 kilometri și face legătura între Parcul Central și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”. În cele două parcuri se află operele lui Constantin Brâncuși, respectiv: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Fără Sfârșit. Operele au fost realizate în perioada 1937 – 1938 în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Sculptorul Constantin Brâncuși a venit în perioada respectivă de la Paris la Târgu Jiu pentru a supraveghea și coordona lucrările. Ansamblul a fost comandat de Liga Femeilor Gorjene, condusă de Arethia Tătărescu, soția premierului de la vremea respectivă, Gheorghe Tătărescu, originar din Gorj. Este cel mai mare ansamblu sculptural din România aflat în aer liber.

Citeşte şi: Bărbat din Motru căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS