19.8 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSistem pentru stingerea incendiilor la un spital din Gorj

Sistem pentru stingerea incendiilor la un spital din Gorj

Un spital din județul Gorj va beneficia de un sistem de prevenire și stingere a incendiilor. Spitalul Orășenesc de la Bumbești-Jiu a alocat suma de 325.000 de lei pentru execuția unei instalații de prevenire și stingere a incendiilor în aproape întreaga unitate medicală. Sunt vizate corpurile B, C și D.

Lipsa instalațiilor respective nu permite obținerea acordarea autorizației de securitate la incendiu pentru întreg spitalul din Bumbești-Jiu. Conducerea unității medicale și-a propus ca până în această toamnă să implementeze sistemul și să depună dosarul prin care va fi solicitată autorizație de securitate la incendiu.

„În vederea îndeplinirii cerințelor de prevenire a incendiilor este necesară implementarea, conform proiectului avizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, în corpurile B,C și D spital a unei instalații de prevenire și de stingere a incendiilor. Lucrarea se va executa conform caietului de sarcini, a listei cu cantitățile de lucrări și documentației tehnice”, conform Spitalului Orășenesc de la Bumbești-Jiu.

Va beneficia și de supraveghere video

Spitalul Orășenesc „Dr. Gheorghe Constantinescu” din Bumbești-Jiu va beneficia de un sistem de supraveghere video. Unitatea medicală a alocat suma de aproape 130.000 de lei pentru achiziționarea și montarea unui sistem de supraveghere video pentru întreaga clădire. Obiectivul va fi monitorizat de către personalul de pază, iar înregistrările vor putea fi utilizate în caz de nevoie. Sistemul va fi montat luna viitoare.

„Având în vedere analizele de risc la securitatea fizică, întocmite pentru cele 3 corpuri de clădiri ale spitalului și raportul de evaluare, au fost identificate riscuri de securitate fizică și se impune dezvoltarea sistemului de securitate în vederea reducerii riscurilor și vulnerabilităților identificate. Lucrarea se va executa conform caietului de sarcini, a listei cu cantitățile de lucrări și documentației tehnice atașate”, potrivit Spitalului Orășenesc de la Bumbești-Jiu.

Citește și: CEO se menține pe podiumul producătorilor de energie electrică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS