31.2 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZiua internațională a copilului, marcată de polițiștii gorjeni

Ziua internațională a copilului, marcată de polițiștii gorjeni

Polițiști din cadrul IPJ Gorj, alături de jandarmi și pompieri, au organizat astăzi o activitate în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului.

În cadrul activității, a fost prezentată o parte din tehnica și dotarea polițiștilor și au fost făcute demonstrații cu câinii pe care aceștia îi folosesc în misiuni.

Cei prezenți au fost încântați de prezența unei motociclete, dar și de laboratorul de criminalistică.
Polițiștii rutieri au abordat teme privind semnificația indicatoarelor rutiere, precum și despre principalele reguli de circulație ce trebuie respectate în calitate de pietoni, pe timpul deplasării la/de la școală sau în timpul liber, în scopul reducerii victimizării prin implicarea în evenimente rutiere.
De asemenea, criminaliștii IPJ le-au arătat micuților cum se desfășoară procedura de amprentare, lăsându-i să plece cu o amintire realizată din amprentele lor.

Daruri pentru micuți

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară i-au invitat pe participanți să le fie colegi pentru o zi, confecționându-le legitimații de polițiști, dar și ilustrații pentru colorat și cărți de activități.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au pregătit conform așteptărilor și au distribuit cărticele, pliante, semene de carte, pe care le-au oferit alături de câteva recomandări preventive, zâmbete și dulciuri.
Totodată, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au desfășurat o activitate bazată pe jocuri, unde copiii au avut ocazia de a interacționa cu polițiștii prezenți și au aflat ce presupune activitatea unui om al legii.
„Polițiștii prezenți au răspuns la toate întrebările tuturor despre curiozitățile legate de munca de poliție.
La finalul activității, aceștia au primit bomboane și obiecte promoționale, înțelegând faptul că polițiștii sunt prietenii lor și că sunt la datorie, în permanență, pentru siguranța tuturor cetățenilor.
La mulți ani, tuturor copiilor!”, a transmis IPJ Gorj.

Citește și: Bărbat căzut de pe schelă şi blocat la 15 metri înălţime

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS