28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA sosit andezitul pentru modernizarea centrului orașului Târgu Jiu

A sosit andezitul pentru modernizarea centrului orașului Târgu Jiu

Constructorul a început să aducă primele cantități de materiale pentru modernizarea centrului municipiului Târgu Jiu. Centrul a fost acoperit în urmă cu mai mulți ani cu beton amprentat. Dat fiind faptul că betonul respectiv se deteriorează rapid și are nevoie periodic de întreținere, s-a decis montarea, peste beton, a unor plăci de andezit. Constructorul a început să aducă primele materiale în zona centrală a orașului, în așteptarea ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit autorităților locale, plăcile de andezit vor fi montate cu adeziv direct peste betonul amprentat.
Piatra naturală ar trebui să ofere un aspect mult mai plăcut zonei centrale, iar investiția se ridică la valoarea de 6 milioane de euro (30 de milioane de lei), fonduri obținute de noi de la Compania Națională de Investiții.

Se va interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați. Spațiile verzi vor fi reamenajate, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați. Se reconfigurează și amfiteatrul, iar fântânile arteziene vor fi modificate complet, propunerea noastră fiind deschiderea spațiului, un aspect cât mai natural și zone verzi foarte bine îngrijite.

Citeşte şi: Biciclist accidentat pe o stradă din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS