34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExercițiu și acțiune de salvare nocturnă a salvamontiștilor gorjeni

Exercițiu și acțiune de salvare nocturnă a salvamontiștilor gorjeni

Salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont – Salvaspeo al Consiliului Județean Gorj au efectuat aseară un exercițiu de căutare-salvare acvatică în lacul Sâmbotin din localitatea Schela, zona masivului Vâlcan.

Pe lângă exersarea metodelor de căutare subacvatică, individual și în echipă, s-a exersat deplasarea subacvatică cu scubajetul de mare viteză și căutarea cu detectorul cu program de Inteligență Artificială de detectare a persoanelor aflate sub apă.

Exercițiul s-a desfășurat în bune condiții, și-a atins obiectivele, a confirmat capacitatea salvatorilor acvatici gorjeni de a acționa și utiliza corect și la parametri echipamentul din dotare, dar, pentru ca noaptea nu se terminase a urmat și un apel de urgență în urma căruia salvamontiștii au plecat în Masivul Valcan pentru a acorda primul ajutor și recupera, de la o exploatare forestieră, o persoană cu probleme medicale.

Persoana a fost recuperată fiind transportată cu Ambulanța Salvamont până la locul unde a fost predată Ambulanței SAJ Gorj.

Citeşte şi: Miner, găsit mort la Cariera Tismana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS