31.2 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSindicatele cumpără aparate de aer condiționat pentru răcirea spațiilor de lucru de la CEO

Sindicatele cumpără aparate de aer condiționat pentru răcirea spațiilor de lucru de la CEO

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia sunt în situația de a achiziționa aparate de aer condiționat pentru anumite spații de lucru din cadrul companiei energetice.

Sunt zile caniculare și chiar au fost transmise avertizări în acest sens de către Agenția Națională de Meteorologie. Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari, a precizat că sindicatul din care face parte a alocat sumele necesare pentru a achiziționa aparate de aer condiționat necesare pentru răcirea anumitor spații închise în care se lucrează la temperaturi ridicate. O solicitare în acest sens a venit din partea personalului din cadrul Termocentralei de la Rovinari. Va fi achiziționat un aparat de aer condiționat pentru cabinele de la concasare.

„Colegii noștri care lucrează acolo au probleme medicale. Sunt condiții foarte grele tot timpul nu numai când este caniculă. Se ajunge și la 50 de grade Celsius. Este obligatorie răcirea spațiilor. Am alocat fonduri de la sindicat pentru un aparat de aer condiționat la concasare. Poate să li se oprească inima. Am mai făcut astfel de achiziții pentru răcirea spațiilor de lucru. Ei sunt plini de praf de cărbune, respiră praf și mai stau și la temperaturi insuportabile. Rămâne fără aer. Aici s-a ajuns, să cumpere sindicateel aparate de aer condiționat. Au fost făcute solicitări, dar cât timp se pierde cu procedurile și cu ofertele și cu toate, oamenii nu rezistă.”, a menționat Manu Tomescu, lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia.

În perioadele caniculare, compania este obligată să le ofere 2 litri de apă pe zi angajaților și să ia măsuri de protecție pentru personalul care lucrează în aer liber.

Măsuri pentru prevenirea incendiilor la CEO

Complexul Energetic Oltenia ia măsuri de urgență pentru a preveni incendiile la subunitățile companiei energetice, în această Au fost alocate fondurile necesare de către administrația Complexului Energetic Oltenia pentru a achiziționa sute de stingătoare de incendii. Vechile stingătoare nu mai sunt toate într-o stare la fel de bună. Astfel, se dorește dotarea cu stingătoare noi a punctelor de lucru sau înlocuirea celor vechi, acolo unde este cazul.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a alocat suma de peste 300.000 de lei pentru cumpărarea de extinctoare. Produsele sunt destinate activităților de prevenire și stingere a incendiilor din cadrul subunităților miniere, în conformitate cu prevederile legale în domeniu.

Citeşte şi: Ia, sărbătorită la UCB

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS