28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii promovează imaginea României în Grecia și Spania

Gorjenii promovează imaginea României în Grecia și Spania

Două comune din Gorj vor promova imaginea României în Grecia și în Spania. În acest sens a fost obținută finanțarea din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni de către comunele Dragotești și Polovragi.

Primul proiect este denumit „Interferențe cultural-artistice româno-grecești în Peloponez – ediţia I”, inițiat de Primăria Polovragi, Municipalitatea Kynouria de Sud, Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu şi Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia și accesat în cadrul Programului CULTURĂ, finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 137.400 lei, din care: finanțare nerambursabilă asigurată de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – 130.400 lei; cofinanțare Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu – 3.500 de lei și cofinanțare Primăria Polovragi – 3.500 de lei.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate anul acesta următoarele activități: susținerea de ateliere meșteșugărești la asociația parteneră din Grecia, respectiv la Leonidio; susținerea unor spectacole de către Ansamblul Folcloric ,,Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și de către Ansamblul „Cheile Oltețului” al Primăriei Polovragi.

Promovare și în Spania

Proiectul de promovare în Spania este denumit „Interferențe cultural-artistice româno-spaniole în Asturias – ediţia I”. Este inițiat de Primăria Dragotești în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu şi Asociația Centrul Cultural Balada/ Asociación Centro Cultural Balada și accesat în cadrul Programului CULTURĂ, finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 162.430 lei, din care: finanțare nerambursabilă asigurată de Guvernul României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni –154.230 lei. De asemenea, Primăria Dragotești va asigura o cofinanțare de 4.100 de lei, la fel ca și Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate în acest an următoarele activități: susținerea de ateliere meșteșugărești la asociația parteneră din Spania, respectiv la Gijon; susținerea unor spectacole de către Ansamblul Folcloric „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și de către Ansamblul „Doina Jilțului” al Primăriei Dragotești.

Citeşte şi: Un bărbat care repara acoperișul a fost găsit în stop cardio-respirator și cu arsuri solare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS