35.1 C
Craiova
sâmbătă, 6 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiții de peste 5 milioane de euro pentru sistemele de alimentare cu apă din Turceni și Rovinari

Investiții de peste 5 milioane de euro pentru sistemele de alimentare cu apă din Turceni și Rovinari

Două orașe din Gorj vor beneficia de lucrări de peste 25,8 milioane de lei pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă.

Finanțarea este asigurată de către operatorul Aparegio Gorj, în cadrul unui program amplu de reabilitare a rețelelor de apă și canal din județ. Se are în vedere modernizarea surselor de alimentare cu apă, a stațiilor de tratare a apelor, la aducțiuni și la Stațiile de epurare a apelor uzate, din orașele Rovinari și Turceni.

Obiectivul este retehnologizarea stației de tratare a apelor de la Rovinari, reabilitarea rezervorului de înmagazinare de 2.500 de metri cubi. Se mai mare în vedere realizarea unei stații de clorinare în gospodăria de apă Vârț, precum și a unei stații de pompare a apelor. Va fi reabilitată și conducta de evacuare a apei epurate în emisar, inclusiv gura de vărsare. În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă de la Turceni, proiectul prevede completarea procesului de tratare la Stația de tratare a apei.

Stație nouă de epurare la Turceni

Proiectul mai prevede construirea unei stații de epurare noi pentru orașul Turceni. În acest sens, vor fi demolate actualele clădiri ale stației de epurare a apelor uzate. „Sistem de canalizare Cluster Turceni Obiect – Demolare / reabilitare construcții existente – Realizare statie de epurare cu capacitatea de 7.000 l.e. Obiect 5.3 – Dotări

Pentru toate obiectivele de investiție mai sus menționate se vor executa următoarele activități: – Furnizarea și montarea fitingurilor și armăturilor; – Realizarea tuturor lucrărilor necesare pentru automatizarea și transmiterea datelor, în SCADA local și SCADA regional – Testare și punere în funcțiune – Monitorizarea funcționării și acordarea de asistență/consultanță personalului responsabil pe parcursul Perioadei de garanție, atunci când este necesar. Remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție de 36 luni. – Instruirea personalului Beneficiarului și/sau Operatorului.

Durata prevăzută la Secțiunea II.2.7, reprezintă perioada de execuție a lucrărilor și nu cuprinde Perioada de Garanție de 1095 zile.”, Lucrările vor fi demarate până în această toamnă, după ce vor fi gata proiectele pentru obiectivele amintite.

Citeşte şi: Târgu Jiu: Programul de Rusalii la Aparegio

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS