21.2 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă festivaluri programate în acest week-end în Gorj

Două festivaluri programate în acest week-end în Gorj

Două festivaluri sunt programate în acest week-end în județul Gorj, la Peștișani, satul Hobița, respectiv la Târgu Jiu, în localitatea componentă Polata. La Hobița va avea loc Festivalul „RomânIA Autentică”, iar la Polata Festivalul „Lavandinne” dedicate lavandei. Astfel, o nouă ediție a Festivalului „RomânIA Autentică” are loc în perioada 22 și 23 iunie la Hobița. Nume grele ale folclorului românesc vor urca pe scenă sâmbătă și duminică. Sâmbătă, după ora 20.00 pe scenă vor urca Formația Triton, Cosmin Birlan, Olguta Berbec Official. Duminică, după ora 19.00 vor urca pe scenă maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Metropolitană București-dirijor Daniel Jinga, precum și Constantin Enceanu, Ansamblul „Doina Gorjului”, dirijor Florin Chirițoiu, cu soliștii Victorita Lăcatușu, Drăgan Ion, Alexandra Bleaje, Georgiana Bîrsac, Adriana Soreanu, Corpul de balet al Ansamblului „Doina Gorjului”, coregraf Valeriu Saraolu. În ambele zile vor susține recitaluri mai multe tarafuri de muzică populară și ansambluri de copii.

70 de meșteri populari din țară

La festival participă circa 70 de meșteri și artizani populari din toată țara care vor încânta publicul cu produse autentice. Vor fi organizate multe ateliere pentru copii și nu numai. Va avea loc și o paradă a portului popular. „Va avea loc un foc de artificii la final, dar vă pregătim și un show de drone. Pentru că va fi o ediție de poveste, duminică, va urca pe scenă și inițiatoarea acestui festival, Cristina Chiriac care este și președinte CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin. Așadar, nu vă faceți planuri pentru 22-23 iunie pentru că vă așteptăm la Hobița, Acasă la Brâncuși, în Peștișani, Gorj. Festivalul România Autentică Hobița este organizat de Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” și Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.”, conform organziatorilor.

Festival dedicat lavandei

De asemenea, o nouă ediție a Festivalului „Lavandinne” va avea loc în perioada 22 – 23 iunie, într-un decor rustic, la marginea municipiului, îmbogățit de arome de lavandă de la plantațiile din zonă. Organizatorii invită publicul să participe la eveniment în costume populare. Vor avea loc: ședințe foto în lavandă, expoziții de fotografie, recitaluri folclorice și dansuri populare oferite de Ansamblul folcloric „Nedeia”, Novaci, o prezentare de produse artizanale din lavandă. Vor mai fi organizate: ateliere creative, pictură pe față și altele.

Citeşte şi: Gorjenii promovează imaginea României în Grecia și Spania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS