28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPresiune scăzută la robinete în Baia de Fier din cauza temperaturilor ridicate

Presiune scăzută la robinete în Baia de Fier din cauza temperaturilor ridicate

Locuitorii comunei gorjene Baia de Fier primesc apă cu presiune scăzută.

Având în vedere diminuarea debitelor surselor de apă care asigură alimentarea comunei Baia de Fier, cauzată de temperaturile ridicate din ultima perioada, Aparegio Gorj S.A. – CED Novaci, anunţă că există anumite zone în care presiunea în reţeaua de distribuţie a apei potabile este mai scăzută. Aparegio Gorj le transmite localnicilor să nu folosească apa de la rețea pentru a uda grădinile.

„Amintim consumatorilor că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea furnizarii apei potabile la o presiune normală.
Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de presiunea scăzută, inclusiv de lipsa apei, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă, rezerve strict pentru scopuri menajere.
Recomandăm tuturor cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, acordând prioritate băutului, nevoilor igienico-sanitare și casnice. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, conform Aparegio Gorj.

Citeşte şi: Restricții de tonaj pe drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS