22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările la Varianta Ocolitoare Târgu Jiu au trecut de 95%

Lucrările la Varianta Ocolitoare Târgu Jiu au trecut de 95%

Lucrările la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu se apropie de final. Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, mai sunt aproximativ două săptămâni până când se va putea circula pe întreg tronsonul din Varianta de Ocolire a orașului Târgu Jiu.

În momentul de față se lucrează la rampele de acces, umpluturi, trotuare, betonare. Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a precizat că întreg drumul va fi dat complet în trafic până la 1 iulie, maximum 5 iulie. Termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru 25 iunie.

„Mai sunt însă câteva lucruri de pus la punct. Sunt aproape de final. Va fi dat în trafic până 1 iulie, maximum 5 iulie. Se lucrează la rampe, se mai fac umpluturi, trotuare, betonări. La Curtișoara nu se va mai trece peste calea ferată, ci se va închide se va ocoli pe viaductul din zonă și este o nouă intrare către localitatea respectivă.”, a menționat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Se circulă deja pe 5 kilometri din totalul de 20 de kilometri al Variantei Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu.

Se lucrează de un deceniu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat în toamna anului 2020 contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei.

„C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câștigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania S.R.L. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, a anunțat CNAIR, printr-un comunicat de presă. Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie a anului 2016. Firma italiană care a câștigat prima licitație nu a putut să ducă însă până la capăt contractul și acesta a fost reziliat de către CNAIR. Tot o firmă din Italia se ocupă acum de lucrări. În mod normal, lucrările la Varianta Ocolitoare ar fi trebuit să fie gata în 2 ani. Au trecut 10 ani de la deschiderea șantierului.

Citește și: Noi procese pe capul șefilor CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS