31.2 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPanouri fotovoltaice pentru blocurile din Târgu Jiu

Panouri fotovoltaice pentru blocurile din Târgu Jiu

Autoritățile locale din Târgu Jiu au modificat proiectele de reabilitare energetică a unora dintre blocurile de pe raza orașului.

Anumite imobile vor avea prevăzute inclusiv panouri fotovoltaice pentru a asigura energia electrică. Unul dintre blocurile care va beneficia de panouri fotovoltaice în cadrul proiectului de renovare energetică este blocul numărul 47 de pe Bulevardul Constantin Brâncuși.

Bugetul este de peste 7,3 milioane de lei. Se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirilor de locuințe – tip bloc prin implementarea soluțiilor propuse de îmbunătățirea performanței energetice a anvelopei (izolarea termică a părții opace a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea planșeului peste ultimul nivel, izolarea termică a planșeului peste subsol), îmbunătățirea performanțelor instalațiilor sanitare și termice.

Reducerea consumului de energie electrică

Proiectul pentru blocul de pe Bulevardul Constantin Brâncuși mai are în vedere:

  • reducerea consumului de energie electrică pentru iluminat prin asigurarea de surse de energie din surse regenerabile
  • reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimenionate,
  • înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață,
  • folosirea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea parțiala a necesarului de energie electrică pentru iluminatul spațiilor comune.

Autoritățile din Târgu Jiu mai au la dispoziție suma de peste 2,7 milioane de lei pentru renovarea energetică a blocului 21 din strada Alexandru Ioan Cuza. Proiectul prevede inclusiv instalarea de sisteme alternative cu eficiență de producere a energiei electrice. Momentan soluțiile cu panouri fotovoltaice vor asigura energia pentru spațiile comune(holuri, cămări, subsoluri și altele), nu și pentru apartamente.

Citește și: Noi procese pe capul șefilor CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS