34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Drum județean, modernizat cu 33 de milioane de euro

Gorj: Drum județean, modernizat cu 33 de milioane de euro

Un drum județean din Gorj va fi modernizat cu 33 de milioane de euro. În acest sens, Consiliul Județean Gorj a alocat suma de nu mai puțin de 400.000 de lei pentru angajarea unui diriginte de șantier. Este nevoie de servicii de asistență tehnică prin diriginți de șantier pentru asigurarea verificării execuției corecte a lucrărilor de construcții la obiectivul de investiție: „Modernizare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 662, cu originea în DN 66, ce străbate localitățile Capu Dealului-Gilort-Pârâu-Groșerea-Aninoasa-Bibești-Andreești-Vladimir-Totea-Totea de Hurezani-Hurezani, până în DN 6B.

Prin servicii de asistență tehnică prin diriginți de șantier pe durata execuției lucrărilor asigurate prin personal tehnic de specialitate, autorizat în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1496/2011 pentru aprobarea Procedurii de autorizare a diriginților de șantier, cu modificările și completările ulterioare, se urmărește a se oferi beneficiarului garanția că executantul căruia i-a fost atribuit contractul de execuție a lucrărilor își va îndeplini toate responsabilitățile asumate prin contract, va respecta prevederile legale, reglementările tehnice, proiectul tehnic, caietul de sarcini și propunerea tehnică.

Modernizat cu 165 de milioane de lei fonduri europene

Prestatorul își va desfășura activitatea ca reprezentant al beneficiarului în relațiile cu executantul, furnizorii, prestatorii de servicii, Inspectoratul de Stat în Construcții și alte autorități implicate în avizarea lucrărilor de execuție. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea accesibilității Regiunii Sud-Vest Oltenia și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile a regiunii. Consiliul Județean Gorj va moderniza drumul județean DJ 662, cu o lungime de peste 39 de kilometri.

DJ 662 face legătura între drumurile naționale DN 66 și DN 6B și reprezintă unica legătură a localităților Brănești, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Licurici și Hurezani cu principalele zone economice și sociale ale județului. Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Valoarea acestuia fiind de peste 165 milioane lei (aproximativ 33 milioane euro) iar perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Consiliul Județean Gorj a obținut finanțare europeană pentru proiectul „Modernizare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 662, cu originea în DN 66, ce străbate localitățile Capu Dealului-Gilort-Pârâu-Groşerea-Aninoasa-Bibeşti-Andreeşti- Vladimir- Totea-Totea de Hurezani-Hurezani, până în DN 6B, județul Gorj”. Acesta este finanțat în cadrul Programul Regional Sud-Vest 2021-2027. Lucrările vor fi demarate în perioada următoare.

Citește și: Panouri fotovoltaice pentru blocurile din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS