33.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA 6-a ediție a Transalpina Fest, la Rânca în acest week-end

A 6-a ediție a Transalpina Fest, la Rânca în acest week-end

Iubitorii muzicii rock și nu numai sunt așteptați în week-end la Rânca, în județul Gorj la Transalpina Fest.

Mii de persoane vor fi prezente la evenimentele pregătite de organizatori și vor asista la concertele pregătite pe scena de la Rânca în zilele de vineri și sâmbătă în răcoarea munților. Va avea loc cea de-a șasea ediție a festivalului care a reunit an de an unele din cele mai bune trupe ale rock-ului autohton. Pe 28 și 29 iunie la Rânca se vor afla câteva trupe cunoscute, precum:

  • Korsar,
  • Compact,
  • Josef Kappl,
  • Krypton,
  • Zdob și Zdub,
  • Tavi Colen,
  • Lidia Buble,
  • Cuibul.

Organizator al evenimentului este Consiliul Județean Gorj, iar parteneri: Prefectura Gorj, primăriile din Novaci și Baia de Fier, Asociația concesionarilor, Serviciul Public Salvamont și două pensiuni din zonă.

„Și anul acesta concertele „Transalpina Fest” vor fi la înălțime. Evenimentele vor debuta pe 28 iunie la ora 19,00 și se vor încheia pe 29 iunie la ora 23,00. Notează-ți în calendar zilele de 28 și 29 iunie pentru două zile de aer curat, relaxare și distracție alături de prieteni și trupele preferate! Participă la Transalpina Fest și bucură-te de muzica celor de la: Korsar, Josef Kappl & Meșterii Rock, Krypton, Compact B, Lidia Buble, Tavi Colen Band, Cuibul și Zdob și Zdub.”, conform organizatorilor.

Accesul va fi gratuit!

Săptămâna aceasta a început amenajarea scenei pentru concertele care vor avea loc la Poalele Munților Parâng, sub Vârful Păpușa. Scena este amplasată la baza pârtiei M1, chiar aproape de centrul stațiunii turistice. Aici este spațiu suficient pentru găzduirea a mii de spectatori pe care se contează în week-end la Rânca, mai ales că vremea se anunță foarte bună, iar canicula va putea fi suportată mult mai ușor la cota 1.650, în Rânca.

În stațiune sunt mii de locuri de cazare, în cazul în care turiștii care vin la festival vor să rămână peste noapte pentru a doua seară la Transalpina Fest. Sunt pregătite și unitățile de alimentație publică și autoservirile din zonă pentru cei care vor dori să servească masa. Cel mai important aspect al Festivalului pentru public este că accesul la concerte este gratuit, grație intervenției organizatorilor. Prin urmare, va fi un motiv în plus ca gorjenii, publicul din județele vecine și din întreaga țară să fie prezenți la Rânca în acest week-end. Aici temperaturile sunt și cu 10 grade mai scăzute față de zona de câmpie.

Citește și: Două licitații pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS