33.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Mai puțin gunoi pe marginea drumurilor naționale după introducerea siglei SGR pe ambalaje

Gorj: Mai puțin gunoi pe marginea drumurilor naționale după introducerea siglei SGR pe ambalaje

Este mai puțin gunoi pe marginea drumurilor naționale după implementarea programului național de reciclare. Tone de gunoi erau ridicate lună de lună de pe marginea drumurilor naționale din județul Gorj. Drumarii au la dispoziție și un vehicul special folosit pentru transportul sacilor cu deșeuri ridicate fie de pe marginea șoselelor naționale, fie din parcările sau zonele de staționare amenajate de-a lungul principalelor artere naționale din județul Gorj.

Foarte mulți conducători auto nu au niciun fel de jenă când aruncă deșeurile pe geam sau când opresc în parcările administrate de Secția de Drumuri Naționale și își lasă acolo sacii cu gunoi menajer pentru că fie nu au contract cu o firmă de salubritate, fie este la îndemână să își lase gunoiul pe domeniul public și fără să țină cont că acolo vor ajunge și alți conducători auto care vor dori să facă o pauză, să își tragă sufletul, să servească masa sau să verifice vehiculul ori să dea un telefon și asta înconjurați de resturi și ambalaje.

Ambalajele cu marca SGR, la mare căutare

Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că mașina pentru ridicat deșeuri intervine și de două-trei ori pe săptămână. De la începerea programului național de reciclare, s-a constatat o scădere a cantității de deșeuri abandonate.

„S-a mai redus activitatea de ridicarea a gunoiului de pe marginea drumurilor naționale și din parcări datorită Sistemului Garanție Returnare. Este o frenezie de când a început acest program și foarte multă lume stă la coadă să recicleze. Pe noi ne ajută acest lucru pentru că au mai dispărut ambalajele cu marca SGR. Toate ambalajele sunt colectate și duse la aparatele unde sunt primite pentru reciclare. Chiar nu luam în calcul că va fi o asemenea implicare și vom avea mai puține deșeuri abandonate pe marginea drumurilor naționale și în parcări, dar rămân aceste resturi și chiar gunoiul menajer lăsat peste tot în zonele în care intervenim noi cu lucrătorii noștri. Este bine însă că o parte a ambalajelor ajung acum unde trebuie și nu mai sunt pe marginea drumurilor”, a menționat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Citește și: Două licitații pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS