22.6 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBursiera SUA Alexandra Popescu a devenit Cetățean de Onoare al comunei Scoarța

Bursiera SUA Alexandra Popescu a devenit Cetățean de Onoare al comunei Scoarța

Alexandra Popescu, bursieră integrală la o prestigioasă universitate din SUA a devenit aseară Cetățean de Onorare al comunei natale Scoarța, din județul Gorj. Festivitatea a avut loc cu ocazia Zilelor Comunei, pe scena amenajată în centrul localității.

Alexandra Popescu a absolvit anul acesta Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu Jiu.

Ca urmare a rezultatelor la școală și a proiectelor în care a fost implicată, Alexandra Popescu a reușit performanța de a obține o bursă integrală, în valoare de 400.000 de dolari, la celebra Universitate Dartmouth din New Hampshire, SUA. Este una din cele mai selecte instituții de învățământ superior din SUA și din lume, cu o rată de acceptare de sub 5%. Este singura româncă acceptată anul acesta să studieze la Universitatea Dartmouth.

La gimnaziu Alexandra a fost în echipa de robotică a școlii, iar în clasa a X-a a participat la un program al Universității din Oxford. În clasa a XI-a și-a făcut singură dosarul pentru admiterea la universitatea amintită și a susținut chiar bacalaureatul american, obligatoriu la admitere. A fost acceptată, iar bucuria a fost imensă.

Bursa constă în taxă de şcolarizare, cazare, mâncare, asigurare medicală, cărţi, timp de patru ani. Valoarea ei este de 400.000 de dolari. La Dartmouth o să studieze Informatică, Statistică şi Economie. Trebuie să se prezinte la studii pe 2 septembrie.

Intereasant este că până acum Alexandra nu a fost fizic la universitate, ci doar a vizitat virtual campusul. Va păși pentru prima dată în SUA abia în toamnă.

Citește și: Dezinsecție aeriană la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS