16.7 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisie de recepție pentru Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu

Comisie de recepție pentru Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu

Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu este gata și mai trebuie recepționate lucrările. În acest sens, în următoarele zile la Târgu Jiu va trebui să sosească o echipă din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Specialiștii vor analiza calitatea lucrărilor pe traseul șoselei lungă de 20 de kilometri.

În fapt, 5 kilometri din Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt deja în folosință. Practic, mai sunt 15 kilometri de verificat și de făcut recepția. Va fi analizată respectarea contractului și calitatea lucrărilor și dacă sunt îndeplinite condițiile de siguranță pentru ca șoseaua să fie folosită de către conducătorii auto.

Practic, Varianta Ocolitoare scoate traficul greu din municipiul Târgu Jiu. Marii transportatori au o rută mai rapidă și nu vor mai apela la șoselele de centură actuale sau chiar la traversarea orașului. Varianta Ocolitoare asigură traversarea municipiului Târgu Jiu în 10 – 15 minute. Aceasta va fi legată de viitorul Drum Expres Târgu Jiu – Craiova.

O investiție temporizată

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat în toamna anului 2020 contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei. „C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câstigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania SRL. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, potrivit CNAIR.

Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Este de amintit că varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie a anului 2016. Firma italiană care a câștigat prima licitație nu a putut să ducă însă până la capăt contractul și acesta a fost reziliat de către CNAIR. Tot o firmă din Italia se ocupă acum de lucrări. În mod normal, lucrările la Varianta Ocolitoare ar fi trebuit să fie gata în 2 ani. Au trecut 10 ani de la deschiderea șantierului.

Citește și: Se redeschide ștrandul din Rovinari, cu taxă modică de intrare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS