26.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘefii Edilitara Târgu Jiu și-au împărțit profitul de anul trecut în prime consistente. Ce spune directorul Adrian Dăianu

Șefii Edilitara Târgu Jiu și-au împărțit profitul de anul trecut în prime consistente. Ce spune directorul Adrian Dăianu

Situație nemaiîntâlnită la Edilitara Public, deținută de Consiliul Local Târgu Jiu. Firma execută lucrări edilitar-gospodărești în municipiu.

Șefii societății și membrii Consiliului de Administrație și-au împărțit prime în valoare de peste 200.000 de lei pe motiv că firma a înregistrat profit anul trecut. Profitul a fost însă de 275.000 de lei, iar valoarea primelor pentru 5 directori plus cei 7 membri ai Consiliului de Administrație, în total 12 persoane, a fost de peste 200.000 de lei.

Problema este că, pe primul trimestru al acestui an, Edilitara Public a înregistrat o pierdere de 799.000 de lei. Adrian Dăianu, directorul Edilitara Public, a anunțată însă că până la finalul anului societatea Consiliului Local Târgu Jiu va înregistra profit.

De asemenea, primele au fost acordate pentru că indicatorii de performanță au fost realizați:

„Remunerațiile directorilor și administratorilor societății  sunt constituite dintr-o componentă fixă brută lunară și o componentă variabilă. Componenta variabilă anuală se acordă în funcție de îndeplinirea indicatorilor cheie de performanță, anexă la contractele de mandat ale acestora.

     Pentru anul 2023, indicatorii cheie de performanță au fost realizați, iar sumele aferente componentei variabile au fost prevăzute în Bugetul de venituri și cheltuieli al anului 2024 la capitolul cheltuieli cu personalul-cheltuieli aferente contractelor de mandat.

     Precizăm faptul că, cuantumul componentei variabile este stabilit prin legislația în vigoare și nu este influențat de mărimea profitului societății, doar de îndeplinirea indicatorilor de performanță, așa cum am specificat mai sus.

      Totodată, destinația și repartizarea profitului net realizat  în anul 2023 este prevăzută de lege, respectiv în dividende atribuite acționarului unic și rezerve legale constituite, și nicidecum pentru plata unor stimulente acordate conducerii societății sau salariaților acesteia.”, conform directorului Edilitara Public Târgu Jiu, Adrian Dăianu.

Citește și: CEO se menține în topul producătorilor de energie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS