28.3 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCea mai mare nedeie din țară, în pregătire la Polovragi

Cea mai mare nedeie din țară, în pregătire la Polovragi

În comuna Polovragi, județul Gorj, va avea loc de la jumătatea lunii iulie cel mai important eveniment de peste an.

Este vorba de nedeia de la Polovragi, care reunește sute de de meșteri și comercianți din întreaga țară. În fapt, este considerat cel mai mare târg tradițional din țară. Se întinde pe o suprafață de 6 hectare și beneficiază de zeci de mii de participanți pe parcursul mai multor zile de petreceri câmpenești și comerț în aer liber. Evenimentul are loc în perioada 13 – 20 iulie și deja au început activitățile de pregătire a târgului tradițional de la Polovragi.

Față de anii trecuți, anul acesta va exista un transformator de mare putere pentru a nu mai exista probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. Este de amintit că, din cauza numărului mare de agenți economici, consumul de curent electric este unul ridicat. Instalații se supraîncălzesc și uneori au mai apărut și mici incendii. Acum au fost luate măsuri pentru a evita astfel de incidente.

Va avea loc și un târg de animale

Este de amintit că din acest an va fi reluat târgul de animale, unde vor fi expuse bovine, caprine, ovine și cabaline. Nu vor fi prezente porcine. În data de 20 iulie, de Sfântul Ilie va avea loc o paradă a cântecului și portului popular și un festival folcloric pastoral.

Conform autorităților locale, în anumite zile de târg au fost prezente și peste 20.000 de persoane. Așadar, în cele 7 zile de nedeie se estimează că la Polovragi se vor afla între 50.000 și 100.000 de persoane. Gheorghe Epure, primarul din Polovragi, a precizat că în data de 20 iulie va avea loc pe scena din cadrul târgului o festivitate de premiere.

„În primul rând vor premia un veteran de război care a împlinit vârsta de 100 de ani. Acesta este Chivu Nicolae, fost profesor. Va primi suma de 5.000 de lei și va primi o plachetă în semn de recunoștință. Mi-a fost și profesor. Acum locuiește alături de copii la Constanța, dar îl vor aduce la Polovragi.”, a declarat Gheorghe Epure. Tot pe 20 iulie vor fi premiați cu 200 de lei tinerii care au împlinit 18 ani. De asemenea, cuplurile cu 50 de ani de căsătorie la activ vor primi suma de 500 de lei. Va beneficia de un premiu în bani și un elev din Polovragi calificat la o olimpiadă națională.

Citește și: S-a dublat prețul la apă și canal într-o stațiune turistică de interes local

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS