28.3 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimul aqua park din Gorj, construit în Bumbești-Jiu

Primul aqua park din Gorj, construit în Bumbești-Jiu

Județul Gorj va beneficia de primul aqua park de mari dimensiuni. Este o investiție care se află în curs de avizare la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Gorj.

Se intenționează construirea unei baze de agrement, compus din restaurant și aqua park. Amplasamentul investiției este în satul Curtișoara, din orașul Bumbești-Jiu, la numărul 211 A. Titular este firma RATIPEST Prod SRL.

„APM GORJ anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul CONSTRUIREA UNEI BAZE DE AGREMENT, RESTAURANT, AQUA PARC, propus a fi amplasat în oraș Bumbești-Jiu, sat Curtișoara , nr. 211 A , jud Gorj , titular S.C. RATIPEST PROD S.R.L.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriu de prezentare pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, strada Unirii, nr. 76 , judeţul Gorj, în zilele de luni – vineri, între orele 08,00 – 14,00, județul Gorj. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Gorj”, conform Agenției Județene pentru Protecția Mediului Gorj. Autoritățile locale vor să amenajeze și un cartier nou de case pentru tineri în localitatea Curtișoara. A și fost achiziționat un teren în acest sens, care va fi lotizat.

Proiect și pentru modernizarea transportului public

Sistemul de transport în comun din Bumbești-Jiu va fi modernizat. Va fi pus în operă de către administrația publică din oraș un proiect care vizează montarea de stații noi de autobuz. Bugetul alocat pentru investiția respectivă este de peste 440.000 de lei. Vor fi construite de luna viitoare stații de autobuz moderne pe raza orașului Bumbești-Jiu. În același timp, vor fi achiziționate și mijloace de transport moderne care vor fi folosite pentru a asigura serviciile de transport în oraș și în localitățile componente. Astfel, după câteva decenii, se va produce modernizarea transportului de călători din orașul Bumbești-Jiu. Proiectul privind modernizarea infrastructurii de transport aparține Primăriei din Bumbești-Jiu.

Citește și: S-a dublat prețul la apă și canal într-o stațiune turistică de interes local

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS