7.3 C
Craiova
marți, 5 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO grăbește exproprierile în noile fronturi de lucru, dată fiind cererea uriașă de energie

CEO grăbește exproprierile în noile fronturi de lucru, dată fiind cererea uriașă de energie

Complexul Energetic Oltenia (CEO) grăbește exproprierile din carierele miniere care sunt în exploatare.

Se are în vedere execuția de documentații cadastrale individuale pentru coridoarele de expropriere ale carierelor miniere care aparțin Complexului Energetic Oltenia. Dat fiind faptul că sunt întârzieri mari în toate subunitățile miniere, în ceea ce privește programul de exproprieri în vederea deschiderii de noi fronturi de lucru, administrația CEO a luat decizia de a aloca fonduri pentru servicii de cadastru cu ajutorul unor specialiști autorizați.

Bugetul alocat de către compania energetică pentru finalizarea documentațiilor cadastrale de la carierele miniere este de aproape 400.000 de lei. Serviciile cadastrale vor fi asigurate de luna viitoare pe teritoriul următoarelor unități administrativ-teritoriale: UAT Motru, UAT Mătăsari, UAT Fărcășesti, UAT Câlnic, UAT Slivilești. Aici funcționează cele 9 cariere miniere ale Complexului Energetic Oltenia. Lucrările cadastrale trebuie să fie asigurate în flux continuu în următoarele 12 luni de la semnarea contractului.

Utilaje pentru pregătirea depozitului de cărbune al Termocentralei Turceni

Complexul Energetic Oltenia pregătește depozitul de cărbune al Sucursalei Electrocentrale de la Turceni pentru a asigura continuitate în ceea ce privește funcționarea cu două grupuri energetice. Până acum, Termocentrala de la Turceni a funcționat cu un singur bloc energetic. Acesta a mai fost oprit temporar pentru mentenanță.

Dată fiind nevoia majoră de energie electrică, administrația CEO se așteaptă ca Dispeceratul Energetic Național să solicite în continuare energie pe bază de cărbune. Prin urmare, este nevoie de un flux continuu al activității la depozitul de cărbune și implicit la grupurile energetice.

Este nevoie de utilaje care vor fi preluare prin închiriere. Vor fi utilaje de construcții și lucrări publice cu operator pentru depozitul de cărbune al Sucursalei Electrocentrale de la Turceni. Bugetul pentru asigurarea serviciilor respective este de peste 600.000 de lei și lucrările vor trebui să fie prestate de luna viitoare.

Vor să funcționeze cu două grupuri și la Turceni

Conform Complexului Energetic Oltenia, gospodăria de combustibil solid cuprinde ansamblul tehnologic de descărcare, preluare, transport, sortare – concasare, depozitare, preluare, distribuție la buncării cazanelor fiind structurată în următoarele instalații/sisteme:

  • Estacade de descărcare a vagoanelor;
  • Instalația de transport la stația de sortare concasare;
  • Instalația de sortare concasare;
  • Instalația de transport și depunere în depozitul de cărbune concasat;
  • Instalația de transport la corpul buncărelor;
  • Instalația de alimentare a buncărelor cazanelor;
  • Instalația de preluare din depozitul de cărbune concasat;
  • Depozitul de cărbune concasat.

Potrivit CEO, formarea stivei de cărbune în depozit se realizează astfel:

  • deversarea cărbunelui cu ajutorul mașinilor de haldat;
  • împingerea cărbunelui descărcat de mașinile de haldat pe distanțe scurte cu ajutorul buldozerelor;
  • depunerea în straturi și tasarea cărbunelui cu utilajele terasiere în depozit.

Preluarea în consum a cărbunelui depozitat în afara ariei mașinilor de preluat se face prin împingerea cu buldozerele spre zona mașinilor de preluare. Pentru aducerea cărbunelui din depozit în vecinătatea mașinilor de preluare se vor utiliza utilajele terasiere preluate prin închiriere. În momentul de față, intenția șefilor CEO este de a se organiza în așa fel încât să se poată funcționa cu două grupuri energetice la Turceni, două la Rovinari și unul la Ișalnița, în perioadele cu o cerere ridicată de energie pe bază de cărbune.

Citește și: CNI va moderniza Palatul de Justiție Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS