24 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaGorj: Zeci de copii au participat la Festivalul „Iustina Băluțeanu”

Gorj: Zeci de copii au participat la Festivalul „Iustina Băluțeanu”

O nouă ediție a Festivalului de folclor „Iustina Băluțeanu” a avut loc ieri, în Piața Primăriei Bustuchin. Zeci de copii au fost prezenți la eveniment. Festivalul de la Bustuchin a avut două secțiuni: soliști vocali de muzică populară și dansuri populare.

S-au acordat premii și diplome pentru fiecare secțiune. Festivalul a fost creat cu scopul de a celebra bogăţia şi frumuseţea tradiţiilor adânc înrădăcinate în zonă, dar și de încuraja generația tânără, care va duce mai departe muzica populară, dansurile și obiceiurile. Festivalul este deschis interpreților de folclor muzical autentic din localitățile riverane râurilor Gilort, Galbenu, Olteț și Amaradia.

Iustina Băluțeanu a fost solist vocal în Orchestra Taraful Gorjului, din anul 1958, astfel că în turnee a participat alături de Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Fărămiţă Lambru, Ioana Radu. Este considerată Regina Hăulitelor. Solista de muzică populară a anilor 60 Iustina Băluțeanu este autoarea multora dintre cele mai îndrăgite piese de muzică populară gorjenească, acestea fiind preluate și de alți mari artiști ai României.

Citește și: Festival dedicat celui mai mare naist din Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS