17 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCNAIR construiește un pod de 3,6 milioane de lei pe DN 67, la Scoarța

CNAIR construiește un pod de 3,6 milioane de lei pe DN 67, la Scoarța

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat fonduri pentru construirea unui pod pe DN 67, în comuna Scoarța, din județul Gorj.

Alocarea financiară este fundamentată pe o expertiză și pe un studiu de fezabilitate. Conform CNAIR, expertiza tehnică la acest obiectiv întocmită în octombrie 2018 de expert tehnic atestat inginerul Diaconu Ion Dumitru, concluzionează că numai soluția unui pod nou în zonă poate asigura condițiile de siguranță în exploatare și durată de viață, conform exigențelor normelor actuale de proiectare și execuție. Podul actual traversează un pârâu(Valea Rea) din zonă și este grav afectat de traficul rutier greu de pe DN 67. Prin urmare, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să aloce fonduri pentru un pod nou pe DN 67, pe raza comunei Scoarța.

Buget de 3.676.364 lei

Compania Ministerului Transporturilor a alocat suma de 3.676.364 lei pentru:

  • serviciile de proiectare,
  • elaborare proiect tehnic de execuție,
  • detalii de execuție,
  • asistență tehnică din partea proiectantului,
  • execuție lucrări la obiectivul: „Pod pe DN 67 km 101+972 la Scoarța”.

Licitația pentru acest proiect este stabilită pentru finalul lunii viitoare, mai exact pe 24 septembrie. „Grinzile prezintă defecte și degradări astfel cum sunt descrise în caietul de sarcini. Se constată afluierea fundației culei Vâlcea cu aproximativ 0,50 m. P Pragul de fund din aval de pod prezintă bazinul de disipare și pragul de disipare rupte, precum și o subspălare a fundației pragului deversor. Albia pârâului este conturată și neamenajată, prezentând depuneri de material solid rezultat din ruperea elementelor pragului de fund, precum și vegetație abundentă atât în albie, cât și pe maluri. Calea pe rampe este realizată din îmbrăcăminte asfaltică care prezintă mici denivelări și fisuri în zona de racordare pod-rampe. Se constată lipsa scărilor, casiurilor și șanțurilor la baza taluzurilor. Calea pe pod prezintă denivelări, fisuri în special în zona rosturilor de dilatație”, conform CNAIR, din subordinea Ministerului Transporturilor.

Citește și: CEO a ajuns să vândă pământ pentru a face rost de bani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS