17 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOperatorul de salubritate va colecta și hainele second hand

Operatorul de salubritate va colecta și hainele second hand

Operatorul de salubritate al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare – ADIS Gorj va colecta și hainele second hand.

Acest lucru se va întâmpla de la 1 ianuarie 2025. Măsura a fost decisă în cadrul structurii de conducere a ADIS Gorj și este una obligatorie. Operatorul de servicii de salubritate care este folosit de localitățile care fac parte din ADIS Gorj va trebui să pună la dispoziție, în diferite puncte containere în care vor putea fi depuse hainele second hand.

În momentul de față, nu există obligativitatea ridicării deșeurilor textile de pe raza județului. Unele haine vechi sunt abandonate pe câmp. ADIS Gorj are ca scop realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor de salubrizare a localităților, pe baza Planului de Dezvoltare al județului Gorj și furnizarea acestor servicii, sub autoritatea fiecărui membru asociat.

Poluare majoră cu deșeuri textile la Târgu Jiu

Cele mai mari probleme în ceea ce privește poluarea cu deșeuri textile se înregistrează pe raza municipiului Târgu Jiu. Firma de salubritate din municipiul Târgu Jiu trebuie să meargă în zonele unde trăiesc rromii care vând haine vechi și să ridice de pe câmpuri lucrurile abandonate.

Autoritățile organizează și acțiuni de ecologizare cu ajutorul voluntarilor. Hainele aruncate de pe câmp se pot vedea și din trenurile care trec prin apropierea străzii Căpitan Buzatu, imaginea fiind una dezolantă. De asemenea, zone cu deșeuri textile au fost identificate în cursul anului trecut și pe raza comunei Scoarța de lângă Târgu Jiu.

Astfel, o acțiune inopinată a comisarilor Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu cu reprezentanții Jandarmeriei Gorj, a avut loc în satul Budieni, comuna gorjeană Scoarța, având ca scop identificarea tuturor celor care abandonează deșeuri, în special deșeuri textile. Atunci, au fost aplicate sancțiuni contravenţionale în valoare de 30.000 lei tuturor celor care au abandonat deșeuri.

Citește și: CEO a ajuns să vândă pământ pentru a face rost de bani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS