14 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNu mai există teren disponibil în Parcul Industrial din Bălești

Nu mai există teren disponibil în Parcul Industrial din Bălești

Tot terenul disponibil în Parcul Industrial din Bălești este ocupat în momentul de față. Au fost semnate contracte cu 4 agenți economici.

Aceștia vor prelua toate cele 10 hectare. Au fost întocmite proiecte și depuse cereri de finanțare în cadrul Fondului de Tranziție Justă, de la ADRSV Oltenia. Primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu, a declarat că tot terenul a fost ocupat de viitoarele proiecte și acum este nevoie de deblocarea finanțărilor din Fondul de Tranziție Justă.

„Am fost semnate contractele pentru suprafețele de teren din incinta Parcului Industrial din Bălești. Au fost admise proiectele firmelor de către FTJ, dar nu mai vin finanțările. Nu știu ce se întâmplă la ADRSV OItenia. Au nevoie de banii respectivi, să demareze investițiile. Este vorba de industrie ușoară cu energie verde. Nu vom avea activități care să polueze. Cred că vom avea undeva la peste 250 de locuri de muncă la final. Este și o firmă care se va ocupa de reciclarea și recondiționarea panourilor fotovoltaice și altele care vor face producție”, a declarat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Vor extinderea cu 10 hectare a Parcului Industrial din Bălești

Este de amintit că autoritățile județene și locale au în vedere extinderea Parcului Industrial din Bălești. Propunerea către Consiliul Local din comună este de extindere cu încă 10 hectare. Acestea se vor adăuga celor 10 existente. Este de amintit că, recent, au fost înregistrate trei oferte din partea unor investitori pentru Parcul Industrial din comuna Bălești. Parcul Industrial din Bălești este punct de lucru al Parcului Industrial Gorj, din Bumbești-Jiu.

Primăria Bălești are disponibile încă 40 de hectare de teren lângă Parcul Industrial. Momentan, se vor face demersuri pentru extinderea cu încă 10 hectare, însă abia după ce vor fi demarate lucrările de către cei patru investitori care au semnat contracte pentru preluarea de terenuri în incinta Parcului Industrial de la Bălești. În Gorj mai există Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu, unde, de asemenea, nu mai este disponibil teren pentru noi investiții.

Citește și: Criză de apă potabilă în Bălești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS