Complexul Energetic Oltenia ia măsuri pentru a pune la punct sistemul de transport al cărbunelui pe calea ferată înaintea sezonului de iarnă.
Compania energetică deține în continuare trei termocentrale la Rovinari, Turceni și la Ișalnița. Pentru sucursalele de la Turceni și de la Ișalnița este necesar transportul pe calea ferată. Compania energetică deține un sistem propriu de transport, respectiv o flotă întreagă de locomotive.
Întreaga rețea și parcul feroviar sunt administrate de către ELCFU Motru, care are mai multe puncte de lucru în județele Gorj, Dolj și Mehedinți. Cărbunele este adus pe calea ferată până la depozitele de la sucursalele electrocentrale din Turceni și Ișalnița. Câteva milioane de tone de lignit sunt trimise în continuare și la fosta sucursală Craiova 2, care a fost externalizată din cadrul Complexului Energetic Oltenia.
Ministrul a verificat stocurile de cărbune
Recent, administrația companiei energetice a alocat fondurile necesare pentru ca ELCFU Motru să demareze un program de întreținere curentă a liniilor de cale ferată. Va fi executat un program de mentenanță care să asigure buna funcționare a sistemului feroviar. Lucrătorii ELCFU vor beneficia de echipamentele necesare pentru mentenanță. La sucursalele din Gorj și Dolj vor fi transportate cantități importante de lignit pentru ca până la 1 noiembrie să fie realizate stocurile obligatorii pentru începutul sezonului rece.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a verificat personal stocurile de cărbune de la CEO, în urma evenimentului grav de la Cariera Pinoasa, unde două excavatoare mari au fost acoperite de un mal de pământ.
„Am verificat și stocurile de cărbune, inclusiv în pregătirea sezonului rece. Acestea sunt în parametrii. Stoc Sucursale energetice (SE): total 258.800 tone, din care SE Ișalnița 33.400 tone, SE Turceni 151.500 tone,SE Rovinari 74.000 tone. Stoc Sucursala minieră: total 272.000 tone, plus 16.000 tone în vagoane spre termocentrale. Total stoc CEO: 546.800 tone cărbune.”, conform lui Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Citește și: Nu mai există teren disponibil în Parcul Industrial din Bălești