18.1 C
Craiova
marți, 10 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj60 de câini din adăpostul public Târgu Jiu, eutanasiați pe motiv că nu au fost adoptați

60 de câini din adăpostul public Târgu Jiu, eutanasiați pe motiv că nu au fost adoptați

60 de câini, aflați în adăpostul public deținut de Primăria Târgu Jiu au fost eutanasiați. Adăpostul este administrat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân“ din Hunedoara,

Reprezentanții unei asociații de protecție a animalelor și iubitori de animale au acuzat, pe rețelele de socializare, că administratorii au încălcat procedura și amenință cu plângeri penale. Reprezentantul asociației administrator susține că a respectat legea și va continua eutanasierile. Nicolae Oprean, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân“, susține, în schimb, că s-a respectat legea și spune că eutanasierea câinilor va continua:

„S-a făcut eutanasiere perfect legală. Au fost eutansiați 60 de câini. Erau câini aflați în padoc din luna septembrie. Eu am rugat să vină să adopte și nu a venit nimeni. Orice câine poate să stea în adăpost 21 de zile și legea spune să fie eutanasiați de îndată. Eu i-am ținut 210 zile. Au venit să adopte trei zile, după care s-au oprit. Am făcut campanii și târg de adopții și nu a venit nimeni. Am împărțit pliante. Încă sunt în adăpost 300 de câini. Adăpostul era plin. Eu am anunțat toată lumea să vină și nu a venit. Eu nu fac altceva decât să respect legea. O să fac curățenie. O să-i eutanasiez pe toți, dacă nu vin să-i ia. Eu am făcut concesii. Capacitatea adăpostului este de 500 de câini. Eu am un contract cu Primăria Târgu Jiu. Câinii se adoptă în baza unei rezervări“, a spus directorul asociației. În șapte luni au fost capturați peste 1.200 de câini din municipiul Târgu Jiu.

Citește și: Gorj: Bărbat reținut pentru distrugeri la o sală de jocuri de noroc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS