16.7 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGorj: Spitalul Județean angajează 4 medici cardiologi

Gorj: Spitalul Județean angajează 4 medici cardiologi

Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu caută soluții pentru rezolvarea deficitului de medici din Secția Cardiologie. De doi ani aici sunt probleme majore în ceea ce privește asigurarea de medici specialiști. La un moment dat mai rămăseseră numai doi medici cardiologi.

Din acest motiv gărzile nu mai pot fi asigurate tot timpul în decursul unei luni. Se mai apelează la medici specialiști de la unitățile spitalicești din județul Gorj. Este vorba de Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. Șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au decis să demareze în regim de urgență încadrarea a patru medici cardiologi la Secția amintită. Astfel, de luni, 19 august pot fi depuse dosarele de către medicii care vor să participe la concursul de ocupare a posturilor vacante pentru 2 medici specialiști și 2 medici rezidenți ultimul an, specialitatea Cardiologie.

Pacienții sunt trimiși la Spitalul Cărbunești

Dosarele se depun până pe 30 august. În data de 9 septembrie este programată proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor de medic. În data de 12 septembrie va avea loc proba practică. Proba practică va avea loc în aceeași zi, însă va fi diferită în funcție de postul vizat de candidați.

Astfel, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu speră să atragă cadre medicale specializate pentru Secția Cardiologie, la ora actuală cu cel mai mare deficit de medici din unitatea medicală. De exemplu, numai în luna august deficitul de medici specialiști pentru gărzi este major. Astfel, în 14 zile nu au putut sau nu vor putea fi asigurate turele de gardă, dat fiind faptul că mai este un singur medic specialist cardiolog încadrat pe bază de contract. Din luna august mai sunt acoperite fără ture de gardă următoarele zile: 19, 21, 26, 27, 28, 30 și 31. Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a și transmis o adresă Spitalului din Târgu-Cărbunești pentru a prelua pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în specialitatea cardiologie.

Citește și: Drumul expres și autostrada Târgu Jiu – Craiova, termene scurte pentru licitație și realizare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS