17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProgram de reparații la utilajele din carierele CEO

Program de reparații la utilajele din carierele CEO

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a aprobat un program de reparații la utilajele celei mai mari cariere miniere din companie.

Sunt vizate în principal excavatoarele care se află în frontul de lucru și care trebuie să fie manevrate în condiții de siguranță pentru lucrători. Se are în vedere intervenția mecanică la mecanismul de ridicare-coborâre braţ roată cu cupe la excavator SRs 2000×30/7-01M aparţinând UMC Roșia-Peşteana, sectorul Roșia. Serviciile de reparare și de întreținere a mașinilor vor fi asigurate de un prestator în domeniu. Din păcate, numărul societăților specializate în astfel de reparații este tot mai mic de la un an la altul. Acestea rămân fără salariați și nu se mai înscriu la licitațiile Complexului Energetic Oltenia.

Totodată, CEO are și propriile unități de mentenanță și reparații, însă acestea nu pot executa și lucrările majore, dat fiind faptul că nu au mijloacele și echipamentele necesare. Echipamentele de excavare sunt supuse uzurii excesive și au nevoie de programe periodice de intervenții mecanice pentru asigurarea mentenanței. În caz contrar, se poate ajunge la avarii și la blocarea activității. Oricum sunt probleme cu asigurarea fronturilor de lucru. Blocarea zonelor unde încă se mai poate excava ar pune în pericol realizarea producției de cărbune la carierele miniere.

Utilaje pentru lucrări în mineritul din Motru

Cea mai mare carieră minieră din zona Motru va beneficia de utilaje. Acestea vor fi închiriate de la prestatorii de servicii de transport. Este nevoie de autovehicule de transport marfă cu șofer pentru Unitatea Minieră de Cariere Motru, sectorul Roșiuța. Bugetul alocat de către Directoratul CEO pentru preluarea prin închiriere a utilajelor de transport marfă cu șofer este de aproape 300.000 de lei. Vehiculele vor trebuie să fie puse la dispoziția carierei miniere pentru lucrări conexe, începând cu finalul lunii viitoare.

Prin contractarea acestor tipuri de servicii ce privesc închirierea de vehicule de transport marfă cu şofer se va asigura aprovizionarea continuă cu diferite piese de schimb şi materiale, transportul pentru reparaţii a pieselor agabaritice si a diferitelor subansamble, evacuarea de materiale din cariere, mentenanța din cariere și continuarea funcționării corespunzătoare a activității miniere de producție. Transportul bazei materiale, la punctele de lucru se va asigura în cadrul programului de lucru zilnic desfăşurat în două schimburi pe zi, timp de 5 zile pe săptămână.

Citeşte şi: Se păstrează facilitățile de pensionare la 52 de ani pentru mineri și energeticieni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS