22.9 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMăsuri de protecție anti-COVID la Spitalul Județean

Măsuri de protecție anti-COVID la Spitalul Județean

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis să prelungească cu încă șapte zile, respectiv și în această săptămână, perioada în care programul de vizită al pacienților internați în secții este de două ore zilnic.

În cazul în care numărul infecțiilor cu coronavirus va fi în creștere, măsura reducerii programului de vizită va fi prelungită și după 26.08.2024. În ultima săptămână, a crescut numărul infecțiilor cu coronavirus. Ca urmare, pacienții vor putea fi vizitați de luni până duminică în intervalul orar 14:00 – 16:00, cu o durată maxima de vizită de 15 minute per pacient.

Portul echipamentului de protecție este obligatoriu (mască de protecție, halat de protecție și botoși); echipamentul de protecție va fi pus la dispoziția vizitatorilor de către unitatea medicală. Pentru toate sectiile ATI, vizitarea pacientilor este permisă zilnic, de luni până duminică între orele: 13.00-14.00 și 19.00-20.00.

Măsurile sunt necesare pentru reducerea transmisibilității virusului SARS-CoV-2 la nivelul unității medicale și pentru protejarea pacienților și personalului medical.

Zeci de persoane infectate săptămânal

Direcția de Sănătate Publică Gorj a început din nou să monitorizeze cazurile de coronavirus la nivel de județ. Sunt avute în vedere rezultatele primite de la laboratoarele existente în unitățile medicale. Astfel, conform datelor centralizate în ultima lună, în fiecare săptămână au fost depistate zeci de cazuri de coronavirus. Virusul a fost pus în evidență atât prin teste PCR, cât și în urma testelor rapide.

Potrivit ultimelor date furnizate de către autoritățile sanitare, în urma ultimelor teste au rezultat aproape 60 de persoane infectate, dintre care 21 vaccinate. De asemenea, la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu erau ultima dată internate 11 persoane infectate cu coronavirus. Chiar dacă la nivelul unor spitale a fost impusă masca pentru vizitatori, în rest foarte puține persoane mai poartă mască în spații publice sau în instituții.

Citeşte şi: Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS