17 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de copii, consultați la noul Cabinet de Cardiologie Pediatrică din Spitalul Județean Târgu Jiu

Zeci de copii, consultați la noul Cabinet de Cardiologie Pediatrică din Spitalul Județean Târgu Jiu

Doctorița Corina Vasile, medic specialist Cardiologie Pediatrică, a consultat, în perioada 7-30 august, 33 de pacienți nou-născuți și copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 15 ani.

Pacienții care au beneficiat de serviciile medicului cardiolog pediatric au fost sau sunt internați în secțiile unității medicale, precum Neonatologie, Pediatrie, ORL-BMF etc. Medicul dispune de aparatura medicală necesară, utilizând ecograful din Secția Cardiologie și ecograful din Secția Neonatologie.

Demersuri legale de înființare a Cabinetului de Cardiologie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a inițiat demersurile legale de înființare a Cabinetului de Cardiologie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat. În momentul în care se va primi avizul favorabil de la Ministerul Sănătății, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor solicita Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj intrarea în relație contractuală pentru cabinetul respectiv, moment în care, în cadrul acestui cabinet vor putea fi consultați copiii în baza unui bilet de trimitere emis de medicul specialist sau de medicul de familie.

Achiziționarea unui echipament medical performant, de ultimă generație, necesară dotării acestui cabinet

În vederea funcționării acestui Cabinet, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au solicitat Consiliului Județean Gorj achiziționarea unui echipament medical performant, de ultimă generație, necesar dotării acestui cabinet.

„Spitalul a asigurat aparatura necesară desfășurării activității normale în cadrul spitalului. Folosesc ecograful Secției Cardiologie pentru pacienții care sunt internați în secții precum Pediatrie și pe cel din Secția Neonatologie pentru nou-născuții care au nevoie de serviciile mele. Adresabilitatea este foarte mare”, a spus Corina Vasile, medic specialist cardiologie pediatrică.
Un medic cardiolog pediatric este instruit special pentru a diagnostica și gestiona problemele cardiace la copii. În spitalele din județul Gorj nu exista un astfel de specialist până în prezent, părinții fiind obligați să se îndrepte spre centre universitare sau spre mediul privat.

Citeşte şi: Un copil de a murit după ce a fost atacat de mai mulţi câini

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS