8.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Cel puțin 20 de locuințe, salvate din calea flăcărilor

Gorj: Cel puțin 20 de locuințe, salvate din calea flăcărilor

Un incendiu de vegetație uscată a avut loc ieri pe raza comunei Bengești-Ciocadia, din județul Gorj, 20 de gospodării fiind salvate din calea focului.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul instituției noastre, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta violent la vegetație uscată în apropierea mai multor locuințe.
Amplificat de intensitatea vântului, exista pericolul ca incendiul să cuprindă locuințele din imediata apropiere, fiind suplimentate forțele de intervenție cu alte trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au depus eforturi imense și au reușit să localizeze la timp incendiul, iar ulterior să stingă focarele care l-ar fi putut reaprinde. Echipajelor ISU li s-au alăturat mai mulți voluntari din comună care au înțeles pericolul și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și salva locuințele. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată, dar, din fericire, nu au existat victime și au fost salvate locuințele.

Citeşte şi: Gorj: Explozie urmată de incendiu la o casă din comuna Cătunele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS