8.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Explozie urmată de incendiu la o casă din comuna Cătunele

Gorj: Explozie urmată de incendiu la o casă din comuna Cătunele

Pompierii militari din Gorj au fost solicitați ieri să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generate de o explozie, urmată de incendiu la o locuință din comuna Cătunele, satul Valea Perilor.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta violent la trei construcții aflate în aceeași curte. Din relatările martorilor, două persoane ar fi suferit arsuri și s-ar fi deplasat prin mijloace proprii la spitalul din municipiul Motru. Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite.

Au fost afectate de incendiu acoperișurile celor 3 construcții pe o suprafață de aproximativ 250 mp, 3 camere din componența unei construcții și bunurile electrocasnice și textile și mobilier aflate în interiorul acestora. După informările ulterioare, a reieșit faptul că doi bărbați, cel mai probabil au încercat să transvazeze gazul dintr-o butelie în altă butelie, manipularea necorespunzătoare generând o explozie urmată de un incendiu, dar și rănirea gravă a celor două persoane.

Doi barbați au suferit arsuri grave

Cei doi barbați cu vârste de 44 și 49 de ani au suferit arsuri grave, unul pe aproximativ 60% din suprafața corpului, iar celălalt pe aproximativ 30% din suprafața corpului, deplasându-se prin mjloace proprii la spitalul din Motru. Din cauza leziunilor grave, a fost solicitat un elicopter SMURD care i-a preluat pe cei doi barbați și i-a transportat la un spital din București.

Citeşte şi: Se întoarce canicula în aproape toată țara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS