8.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Ursoaică cu pui în apropierea locuințelor din comuna Turcinești

Gorj: Ursoaică cu pui în apropierea locuințelor din comuna Turcinești

O ursoaică cu doi pui a băgat ieri spaima în localnicii din satul Cartiu, comuna gorjeană Turcinești. Un cetățean din localitate a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Prezența animalelor sălbatice în zonele locuite poate fi una foarte periculoasă pentru cetățeni. Imediat după primirea apelului și direcționarea echipajelor de intervenție către locul evenimentului, prin intermediul aplicației Ro-Alert a fost transmis un mesaj de avertizare a populației din zonă.

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU și un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj care au monitorizat zona pentru identificarea animalelor. Cel mai probabil, speriate de zgomotele produse de cetățean, animalele s-au retras în mediul natural.

„Atragem atenția că animalele sălbatice pot fi speriate de prezența oamenilor și pot deveni agresive. Dacă vă confruntați cu o astfel de situație, adăpostiți-vă în locuințe, păstrați distanța față de animal și să nu încercați să-l fotografiați sau să îl hrăniți.”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Citeşte şi: Gorj: Cel puțin 20 de locuințe, salvate din calea flăcărilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS