13.1 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDezastru produs de tăietorii de lemne într-o arie protejată din Gorj

Dezastru produs de tăietorii de lemne într-o arie protejată din Gorj

Un adevărat dezastru a fost produs într-o arie naturală protejată din județul Gorj. Aria naturală este amplasată pe raza comunei Peștișani, unde au avut loc activități de exploatare forestieră fără aviz din partea Agenției Națională pentru Arii Naturale Protejate. Garda de Mediu Gorj a aplicat o amendă de 40.000 de lei.

„Activitățile într-o arie naturală protejată se desfășoară numai cu respectarea prevederilor Planului de Management și a Regulamentului, în baza avizelor emise de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate(ANANP). Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat o zonă pe raza comunei Peștișani cu vegetație forestieră în afara fondului forestier, în care s-a desfășurat activitatea de exploatare forestieră, fără obținerea avizul ANANP obligatoriu.

Pentru fapta săvârșită, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 40 000 lei responsabililor de exploatarea forestieră și totodată a fost impusă ca măsură, respectarea Planului de Managent al ariei naturale protejate.”, conform Gărzii de Mediu Gorj.

Citeşte şi: Proiect de 2 milioane de euro pentru perfecționarea profesorilor din Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS