8.7 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrum de acces pentru Parcul Industrial Gorj

Drum de acces pentru Parcul Industrial Gorj

Primăria din Bumbești-Jiu și-a propus să reabiliteze principalul drum de acces către Parcul Industrial Gorj, de pe raza orașului.

Autoritățile locale au alocat suma de peste 20.000 de lei pentru întocmirea documentației tehnico-economice pentru realizarea obiectivului de investiție „Drum de acces Parcul Industrial Gorj – Bumbești-Jiu. Va fi principalul drum de acces dinspre oraș înspre Parcul Industrial aflat în subordinea Consiliului Județean Gorj.

Strada respectivă va fi amenajată în așa fel încât să fie înlesnit accesul către unitatea economică respectivă, mai ales că aici sunt și unități de producție care scot aproape zilnic produse pe poarta Parcului Industrial pentru a le transporta către beneficiari. Drumul va fi amenajat și cu rigole pentru scurgerea apelor, astfel încât să nu fie probleme în perioadele cu multe precipitații.

Parc de 18 hectare

În Parcul Industrial Gorj, de la Bumbești-Jiu, își desfășoară activitatea 21 firme la care lucrează peste 600 de angajați. Societatea se află în subordinea Consiliului Județean Gorj. În momentul de față, Parcul Industrial Gorj se întinde pe 18 hectare. Toate halele de aici sunt ocupate. În anul 2003, s-a creat cadrul legislativ pentru formarea de parcuri industriale. În județul Gorj o suprafaţă formată din 186.200 m.p. teren si 38.000 m.p, clădiri au fost trecute din patrimoniul Companiei Naționale Romarm și administrată de U.M. Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj care le-a trecut în domeniul privat al judeţului Gorj, creând o societate comercială de administrare a lui, numită SC Parc Industrial Gorj SA Bumbeşti-Jiu.

Parcul Industrial Gorj Bumbeşti-Jiu este amplasat în zona de sud-est a oraşului. Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt:

  • activităţi de prelucrări mecanice,
  • activităţi de producție în diferite domenii,
  • activităţi pentru industria uşoară,
  • prelucrarea lemnului,
  • servicii industriale diverse,
  • activităţi de manipulare-depozitare,
  • activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată și alte activităţi auxiliare.

Parcul Industrial Gorj are trei investitori care au pregătite 3 proiecte pentru parcul industrial de la Bumbești-Jiu în valoare de 14 milioane de euro. Finanțarea provine din Fondul de Tranziție Justă, însă sumele nu au ajuns încă la investitori.

Citește și: Serviciul de Ambulanță Gorj face angajări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS