21.7 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj10 milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Gorj

10 milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Gorj

Direcția Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi prin Serviciul Întreținere Drumuri și Autostrăzi a stabilit bugetele pentru pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Gorj.

Pentru întreținerea rețelei administrate de Secția Târgu Jiu a Drumurilor Naționale Târgu Jiu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a alocat suma de peste 50 de milioane de lei, respectiv 10 milioane de euro.

În principal vor fi asigurate servicii de deszăpezire cu utilaje specifice care vor fi puse la dispoziție de un operator autorizat. Va fi încheiat un acord-cadru pentru o perioadă de 48 de luni, începând cu actualul sezon de iarnă. În baza acordului-cadru și a contractelor subsecvente vor fi executate o serie de activități obligatorii. În primul rând vor fi montate, respectiv demontate sistemele de parazăpezi. Acestea vor fi predate beneficiarului și depozitate în bazele existente la nivelul județului la dispoziția Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Zeci de utilaje pentru deszăpezire

Operatorul care se va ocupa de întreținerea drumurilor naționale pe timp de iarnă va fi obligat să asigure zeci de utilaje de deszăpezire cu operator. Activitatea de deszăpezire a drumurilor naționale constă în:

  • răspândirea mecanică a materialelor antiderapante sau a substanțelor chimice în scopul prevenirii sau combaterii poleiului, gheții sau a zăpezii (ore);
  • patrularea cu utilaje pentru informarea privind starea drumurilor naționale, drumurilor expres și a autostrăzilor sau pentru prevenirea înzăpezirii în timpul ninsorilor liniștite sau al viscolelor moderate (viteza vântului sub 30 km/h) (ore);
  • deszăpezirea mecanică cu utilaje specifice (ore);
  • degajarea vehiculelor înzăpezite care împiedică acțiunea de deszăpezire de pe platforma drumurilor (ore). Informări privind starea drumurilor (dupa caz). Asigurarea permanenței, instruirea personalului și asigurarea logisticii necesare este în sarcina Prestatorului”, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citește și: Masă sănătoasă pentru mii de elevi din Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS