17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFabrică de nutrețuri pe 10 hectare, la Turburea

Fabrică de nutrețuri pe 10 hectare, la Turburea

O companie din România a achiziționat 10 hectare de teren în comuna Turburea, Gorj, pentru construirea unei fabrici de nutrețuri pentru animale.

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a precizat că terenurile pe care va fi amplasată investiția a fost achiziționat de la oamenii din zonă. Este vorba de pământ necultivat și în anumite cazuri acoperit cu mărăcini. Oamenii au avut de câștigat de pe urma vânzării terenurilor, iar în comună va fi construită o fabrică de nutrețuri combinate pentru animale.

Avantajul principal al zonei este că în apropierea celor 10 hectare de teren se află o magistrală de gaze. Este utilitatea de care vor avea mare nevoie proprietarii viitoarei fabrici. Va fi un consum ridicat de gaze naturale în procesul de producție. Conform primarului din Turburea, Ion Bârcă, investiția va genera peste 250 de locuri de muncă pentru localnici și pentru cetățenii din comunele învecinate.

Există și canalizare

Edilul din Turburea a mai spus că în apropierea celor 10 hectare de teren se află și o rețea de canalizare, curent și alimentare cu apă. Aceste avantaje i-au convins pe investitori să cumpere pământ la Turburea.

„Am avut ghinion cu o fabrică de textile care a generat locuri de muncă, dar care nu a mers pur și simplu. Omul nu a mai rezistat și a plecat. Nu îi ieșeau calculele. Acum avem acest pas făcut de o firmă din țară care deja a cumpărat 10 hectare de teren la Turburea. Noi am îndeplinit toate condițiile cu privire la utilități și în special la rețeaua de gaze naturale. Vor consuma mii de metri cubi de gaze zilnic pentru producție. Adică va fi nevoie de o rețea serioasă. Se estimează că investiția în fabrica de nutreț va genera peste 250 de locuri de muncă. La câte investiții sunt la noi, adică mai mult magazine sătești, este un lucru bun că s-au hotărât să vină la Turburea. Și oamenii au avut de câștigat, pentru că acel teren era cam abandonat. Au câștigat și bani și vor avea și locuri de muncă”, a menționat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Bloc modernizat cu 11 milioane de lei

Este de amintit că, recent, Ministerul Dezvoltării a alocat aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea unui bloc din comuna Turburea. Suma va fi utilizată pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unui bloc de locuințe sociale. Aici vor primi apartamente familiile care locuiesc în condiții mizere sau care nu dețin o locuință. Vom păstra câteva locuințe chiar și pentru persoanele care vor veni să lucreze la viitoarea fabrică de nutreț și care nu vor mai avea posibilitatea să facă naveta. Vedem cum vor decurge lucrurile. Blocul care există în comună este aproape distrus. Are 30 de apartamente și vrem să îl reabilităm cât mai repede”, a mai declarat primarul din Turburea.

Citește și: Aproape o mie de câini sterilizați de Serviciul de Protecția Animalelor Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS