22.8 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMunicipiul Târgu Jiu își face stația de sortare în afara orașului

Municipiul Târgu Jiu își face stația de sortare în afara orașului

Primăria municipiului Târgu Jiu își va face stația de de sortare în afara orașului, chiar lângă comuna vecină Lelești.

În acest sens, a început dezbaterea publică a planului și a raportului de mediu pentru Planul de Urbanism Zonal. Proiectul prevede construirea unei stații de sortare și de tratare mecanică și biologică a deșeurilor municipale din Târgu Jiu. Aici vor ajunge în principal deșeurile care vor putea fi reciclate, iar la depozitul ecologic al județului Gorj, aflat tot în Târgu Jiu va ajunge o cantitate mult mai mică de gunoi menajer. Teoretic, vor scădea cheltuielile cu depozitarea și va crește durata de existență a depozitului central din municipiu. În plus, multe deșeuri din materiale reciclabile nu vor mai ajunge să fie îngropate, ci vor intra în stația de sortare, unde vor fi selectate pe categorii: plastic, metal, hârtie și sticlă.

Dezbatere cu privire la amplasament

Orașul Târgu Jiu nu are încă o stație de sortare a deșeurilor municipale pentru că au fost câteva scandaluri legat de locul unde să fie amplasat obiectivul. A fost propus un amplasament în zona de nord a orașului, dar localnicii nu au fost de acord. Acum s-a venit cu un teren lângă comuna vecină Lelești, în apropierea depozitului central de gunoi al orașului și folosit și de peste 90% din comunele și orașele din Gorj. Luna viitoare va avea loc dezbaterea publică a proiectului. Aceasta va fi găzduită de Stadionul „Constantina Diță” din Târgu Jiu.

Documentele pot fi consultate la sediul Agenției de Protecție a Mediului Gorj, strada Unirii, nr. 76, și pe site-ul APM Gorj http://www.anpm.ro/web/apm-gorj/documente-procedura-sea-si-ea. La dezbaterea publică vor participa autoritățile implicate în implementarea planului, precum și publicul interesat. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii și propuneri privind documentele menționate până la data de 24.10.2024, la sediul Agenției de Protecție a Mediului Gorj sau prin e-mail la adresa: [email protected] și, de asemenea, poate participa la ședința de dezbatere publică”, conform Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Citește și: Aproape o mie de câini sterilizați de Serviciul de Protecția Animalelor Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS