Palatul Copiilor din Târgu Jiu a intrat în reabilitare. Clădirea este monument istoric și nu va mai putea fi folosită o perioadă de către profesori și elevi.
Consolidarea și reabilitarea clădirii Palatului Copiilor din municipiul Târgu Jiu constă în intervenția asupra clădirii alcătuită din două tronsoane fără rost de dilatare și tasare diferențiată, cu regim de înălțime P+E și demisol parțial. Clădirea este o casă veche de peste 100 de ani. Valoarea lucrărilor este de peste 2,4 milioane de lei.
Palatul Copiilor Târgu Jiu este o instituție de învățământ specializată în activităţi extraşcolare, în cadrul cărora se desfăşoară acţiuni instructiv-educative specifice, prin care se aprofundează şi se diversifică cunoştințe, se formează, se dezvoltă şi se exersează competenţe potrivit vocaţiei şi opţiunii copiilor şi se valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea lor în proiecte educative.
Scopul activității în această instituție de învățământ este ocuparea utilă, eficientă și plăcută a timpului liber al copiilor, descoperirea înclinațiilor native ale copiilor, monitorizarea atentă a progresului elevilor și încurajarea talentelor. De la înființare și până în prezent, Palatul Copiilor Târgu Jiu a obținut rezultate remarcabile concretizate prin premii naționale și internaționale. Sunt câteva mii de copii înscriși la cursurile instituției.
Lucrări în 12 școli
Este de amintit că în prezent, în 12 unități de învățământ din județul Gorj sunt în desfășurare lucrări de reabilitare, iar alte școli din Târgu Jiu și alte zone ale județului urmează să intre în proces de modernizare, odată ce vor fi încheiate contractele cu firmele de construcție. Inspectorul școlar general, Mihai Istrate, a precizat că, pentru școlile unde lucrările sunt în plină desfășurare, autoritățile locale vor asigura spații temporare în care elevii să poată continua cursurile. După finalizarea proiectelor, aceștia se vor întoarce în instituțiile de învățământ reabilitate.
„Este imposibil ca toate lucrările să se desfășoare doar în perioada vacanței. Unele dintre acestea necesită un timp mai îndelungat pentru a fi finalizate. De asemenea, anumite licitații sunt încă în curs, iar în alte cazuri lucrările nu au început încă. Așadar, este nevoie de flexibilitate în funcție de situația existentă. Elevii vor fi mutați temporar și se vor întoarce în școli după ce reabilitările se vor încheia. De exemplu, elevi de la Padeș, cei de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu și cei de la Colegiul „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu au fost deja relocați, dar nu sunt întâmpinate probleme”, a explicat Mihai Istrate, inspectorul școlar general al județului Gorj.
Citește și: Spitalul Rovinari caută un furnizor de alimente pentru bolnavi