20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHidrocentrala de la SE Turceni intră în reabilitare

Hidrocentrala de la SE Turceni intră în reabilitare

Una din hidrocentralele deținute de Complexul Energetic Oltenia va fi modernizată de către companie. Microhidrocentrala de la Turceni, administrată de Sucursala Electrocentrale din zonă este propusă de către Directoratul companiei energetice pentru reabilitare și modernizare. Proiectul se află în faza de obținere a avizelor de mediu și va beneficia de finanțare pentru reabilitarea completă, în vederea producției de energiei hidro.

Potrivit EO, microhidrocentrala aflată în funcțiune la Sucursala Electrocentrale de la Turceni are o putere instalată de 9,9 MW. Este de amintit că hidrocentrala respectivă a fost cuprinsă pentru modernizare în primul Plan de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, a fost scoasă din Plan, în ciuda faptului că vorbim despre o unitate care produce energie regenerabilă.

Aviz de la Agenția de Mediu

Proiectul de modernizare a microhidrocentralei de la Turceni a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Persoanele interesate de proiectul respectiv pot depune observații sau contestații până săptămâna aceasta.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare: nu este necesară o evaluare a impactului asupra mediului în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi de evaluare adecvată, pentru proiectul „REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA MICROHIDROCENTRALEI CU PUTEREA INSTALATĂ DE 9,9MW DE LA S.E. TURCENI” propus a fi amplasat în orașul Turceni, Județul Gorj. Titular este Complexul Energetic Oltenia S.A.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, strada Unirii Nr.76, Târgu-Jiu în zilele de luni-joi între orele 8-16.30 şi vineri 8-14.00, precum şi la următoarea adresă de internet http://www.apmgj.anpm.ro/.

Observaţiile/contestaţiile publicului se primesc la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, strada Unirii Nr.76, municipiul Târgu-Jiu, în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ până la data de 20.09.2024”, conform Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Citește și: Hotel de 4 stele pentru turiștii care vizitează Casa Memorială „Constantin Brâncuși” de la Hobița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS